Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

2 Απριλίου-Παγκόσμια μέρα Παιδικού Βιβλίου

          Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν. Την ημέρα αυτή την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People -ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
           Με αφορμή αυτό ακριβώς, οι τάξεις Ε'  και ΣΤ' έκαναν τη δική τους αφίσα για τη μέρα αυτή. Προηγήθηκε η προβολή του γαλλικού animation:

            Οι μαθητές πήραν ιδέες από την ταινία κι αφού συζητήσαμε πάνω σε αυτή το αποτέλεσμα ήταν αυτό:
               
                    
                                          
            Κλείνοντας τις δραστηριότητες για την ημέρα αυτή, δόθηκε στους μαθητές η αρχή μιας ιστορίας κι αυτοί κλήθηκαν ένας ένας με τη σειρά να δώσουν ένα τέλος. Κάποιος θα έλεγε ότι είνα εύκολο ή και βαρετό. Το "αστείο" όμως ήταν ότι κανείς δεν ήξερε τι έχει γραφτεί από τους υπόλοιπους. Ο κάθε ένας κοιτούσε μόνο αυτού που προηγήθηκε. Γράφοντας, λοιπόν, όλοι με τη σειρά, ξεδιπλώσαμε το χαρτί και το αποτέλεσμα ήταν άκρως διασκεδαστικό! Κάντε το κι εσείς αυτό. Σωστό δεν υπάρχει..Η φαντασία μόνο αρκεί! Η αρχή της ιστορίας μας ήταν η εξής:
              " Στην παγωμένη νύχτα, ένα σωρό σκιές άρχισαν να ξεπροβάλλουν στους άδειους δρόμους. Όπως κάθε νύχτα τον τελευταίο καιρό. Ήταν οι φτωχοί ρακοσυλλέκτες, που μάζευαν πολύτιμα σκουπίδια από κάδο σε κάδο. Και ανάμεσά τους πρώτος και καλύτερος ένας γάτος! Ο γάτος Αρπακόλλα, που έψαχνε για έναν κόκκινο φιόγκο, να τον χαρίσει στην καλή του .... "
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου