ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ


                                          
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1999

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2017

ΜΠΑΤΖΩΝΗ ΣΕΒΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
6988119117
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΩΡΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
6947595099
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6947187027
ΕΝΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ
6975568610
ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΜΕΛΟΣ
6976630948
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΜΕΛΟΣ
6944534175                                                        Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2017


Ενημερωτικό δελτίο του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Καβάλας για το γεύμα με βραστό κοτόπουλο

Το κοτόπουλο αγοράστηκε από τον Κοι.Σ.Π.Ε. Καβάλας στις 23/01/2017. Κατά την παραλαβή του προϊόντος από τον προμηθευτή, έγινε ο προβλεπόμενος επιτόπιος έλεγχος με βάση τις προδιαγραφές και κατά τα πρότυπα τήρησης του πρωτοκόλλου ποιότητας
HACCP.

Η ημερομηνία παραγωγής που δηλώνεται από την εταιρία και αναγράφεται στη συσκευασία, ήταν 20/01/2017 και 21/01/2017. Το προϊόν αγοράστηκε νωπό και ΑΟ (Άνευ Οστού). Η πτηνοπαραγωγική εταιρεία από την οποία παραλάβαμε το προϊόν είναι ελληνική και το ποσοστό της εγχώριας αγοράς κοτόπουλου που κατέχει ανέρχεται περίπου στο 30%, γεγονός που δημιουργεί στον προμηθευόμενο και στον καταναλωτή αίσθημα ποιότητας και υπευθυνότητας.

Τα γεύματα παρασκευάζονται με βάση το πρόγραμμα διατροφής που συνέστησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας για την παρασκευή και τη μεταφορά τροφίμων, με όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά (ISO:22000, HACCP και ΕΦΕΤ) καθώς και με την φροντίδα τριών αναγνωρισμένων μαγείρων (σεφ) με πολυετή εμπειρία.

Οι Σεφ και οι εργαζόμενοι (βοηθοί μάγειρα) του Κοι.Σ.Π.Ε. Καβάλας ανέλαβαν το ξεψάχνισμα των κοτόπουλων. Κατά την διαδικασία αυτή ήλεγξαν τα κοτόπουλα και δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα ή ανησυχητικό χαρακτηριστικό στην υφή ή την εμφάνιση του κοτόπουλου. Η συντήρηση του έγινε στα ειδικά επαγγελματικά ψυγεία των εγκαταστάσεων, ώστε να διατηρηθεί νωπό και φρέσκο. Στη συνέχεια, το κοτόπουλο έβρασε μαζί με το ζωμό του και το λίπος του στις κατσαρόλες και έπειτα τοποθετήθηκε στα ειδικά σκεύη. Αυτά στη συνέχεια έκλεισαν και επανατοποθετήθηκαν στο φούρνο για να βράσουν μέχρι τους 250οC γεγονός που εξασφαλίζει την αποφυγή δημιουργίας βακτηρίων και πιθανών άλλων βλαπτικών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η οσμή που παρατηρήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη φυσική και χαρακτηριστική μυρωδιά του φρέσκου μη κατεψυγμένου κοτόπουλου, δεν σημαίνει ότι επρόκειτο για χαλασμένο προϊόν. Η ύπαρξη οσμής του βρασμένου νωπού κοτόπουλου σημειώθηκε καθώς δεν ήταν ανοιχτό για αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να διαχυθεί η οσμή στην ατμόσφαιρα, όπως συμβαίνει με το κατεψυγμένο, ξεψαχνισμένο κοτόπουλο (ονομαζόμενο ως μαλλί αγγέλου) που κυκλοφορεί στην αγορά και στα περισσότερα καταστήματα εστίασης.

Μετά την αναφορά του θέματος, το βραστό κοτόπουλο όταν υπάρχει στο εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, θα μαγειρεύεται ψητό, αφού ήδη, κατά τις προηγούμενες ημέρες, απεδείχθη εύληπτος και περισσότερο νόστιμος τρόπος παρασκευής.

Καλόδεχτη κάθε υπόδειξή σας στη συνέχεια του έργου. Άλλωστε, πιστεύουμε ότι τις ημέρες που μας πέρασαν, τα γεύματα έγιναν αποδεκτά και καταναλώθηκαν με όρεξη, χαρά, ομαδικότητα από τις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων.


Μιχαήλ Σωτηρίου Συντονιστής – Διευθυντής Ψυχίατρος Πρόεδρος .Σ. ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016Πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα»


ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΤο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως τη βούλησή τους να ενισχύσουν τους μαθητές.

Το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου.

Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Ημερομηνία έναρξης υλοποίησης της Β΄ φάσης του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα » ορίζεται η 19η Δεκεμβρίου 2016, αφορά σε 26 Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Τρικκαίων και Καβάλας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών (επισυνάπτεται υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης).

Η   διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είναι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα μέχρι και τη 14η Ιουνίου 2017, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018.

Η    καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του μενού των σχολικών γευμάτων και θα παρακαλούσαμε για την ακριβή ενημέρωση του αριθμού των μαθητών καθώς και την αναλυτική και αριθμητική αναφορά των αλλεργιών και δυσανεξιών αυτών.

Το μενού της Δευτέρας 19ης Δεκεμβρίου 2016, είναι αυτό που περιγράφεται στην πρώτη εβδομάδα του προγράμματος την ημέρα Δευτέρα.


ΔευτέραΤρίτη


Τετάρτη


Πέμπτη


Παρασκευή

-Κοτόπουλο

-Μακαρόνια

-Φιλέτο ψαριού

-Μοσχάρι

-Αρακάς κοκκινιστός

ψητό (μπούτι )

(βίδες) με 4-5

(παγκάσιους) με

γιουβέτσι

ή λεμονάτος* (σε

με πατάτες

κουταλιές

ρύζι κίτρινο

(σπάλα)

περίπτωση αλλεργίας

φούρνου

μοσχαρίσιο κιμά

(τύπου Μπονέτ)
με σάλτσα ντομάτας)

-Τυρί φέτα

-Σαλάτα

-Σαλάτα

-Σαλάτα

-Σαλάτα

-Σαλάτα ντομάτα*

μαρούλι

καροτοσαλάτα

παντζάρι

μπρόκολο

(ή καροτοσαλάτα

ντομάτα

Τριμμένητριμμένη σε

περίπτωση

αλλεργίας)
2η εβδομάδα
Δευτέρα

Τρίτη

Τετάρτη

Πέμπτη


Παρασκευή
-Φιλέτο

-Μπιφτέκια

-Φακές *

-Κοτόπουλο


-Φασολάκια

ψαριού(Βακαλάος)
μοσχαρίσια με
βραστό


πράσινα με

με ρύζι λευκό

πατάτες φούρνου

-Τυρί φέτα

(ξεψαχνισμένο ή

πατάτες

(κιμάς)
σε κομμάτια) με

(λαδερό)κοφτό


-Τυρί φέταμακαρονάκι-Σαλάτα ντομάτα

-Σαλάτα


-Σαλάτα

-Σαλάτα παντζάρι

-Σαλάτα

(ή καροτοσαλάτα
μαρούλι


ντομάτα (ή

καροτοσαλάτα

τριμμένη σε

ντομάτα


καροτοσαλάτα

τριμμένη

περίπτωση

τριμμένη σε
αλλεργίας)

περίπτωσηαλλεργίας)
3η εβδομάδα

Δευτέρα
Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη


Παρασκευή-Κοτόπουλο
-Ζυμαρικά όπως:
-Φιλέτο ψαριού
-Μοσχάρι

-Μπριαμ (πατάτες,
ψητό (μπούτι)
(πεννάκι) με 4-5
(παγκάσιους) με
κοκκινιστό με

κολοκυθάκια,
με ρύζι λευκό
κουταλιές
πατάτες φούρνου
κίτρινο ρύζι

μελιτζάνες)

μοσχαρίσιο

(τύπου Μπονέτ)κιμά
-τυρί φέτα
-Σαλάτα


μαρούλι
-Σαλάτα
-Σαλάτα παντζάρι
-Σαλάτα

-Σαλάτα ντομάτα
ντομάτα
καροτοσαλάτα

μπρόκολο

(ή καροτοσαλάτα

τριμμένη
τριμμένη σε


περίπτωση


αλλεργίας)
4η εβδομάδα


Δευτέρα

Τρίτη
Τετάρτη
Πέμπτη
Παρασκευή


-Φιλέτο ψαριού

-Μπιφτέκια
-Φασόλια
-Κοτόπουλο
-Σπανακόπιτα
(βακαλάο)

μοσχαρίσια με
(άσπρα)
βραστό(ξεψαχνι-

με ρύζι κίτρινο

πατάτες φούρνου

σμένο ή σε

(τύπου Μπονέτ)

(κιμά λάπα)

κομμάτια) με
-Τυρί φέτα-Τυρί φέτα
κοφτό

μακαρονάκι-Σαλάτα
-Σαλάτα ντομάτα

-Σαλάτα ντομάτα


καροτοσαλάτα
(ή καροτοσαλάτα
-Σαλάτα μαρούλι
(ή καροτοσαλάτα


τριμμένη
τριμμένη σε
ντομάτα
τριμμένη σεπερίπτωση

περίπτωσηαλλεργίας)

αλλεργίας)


-------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016


ΘΕΜΑ: Ετήσια συνδρομή συλλόγου γονέων και κηδεμόνων


Αγαπητοί γονείς,
    Η ουσιαστική και συνεχής συμπαράσταση του συλλόγου στο σχολείο, απαιτεί κατάθεση, χρόνου(και ψυχής), από όλους τους γονείς-μέλη του συλλόγου μας.
   Μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποτελεσματική λειτουργία του συλλόγου είναι και η οικονομική επάρκεια ειδικά σε μια ακόμα χρονιά οικονομικής κρίσης.                        
   Ο σύλλογος χρησιμοποιεί τους πόρους του για την χρηματοδότηση ενεργειών όπως μαθητικές εκδηλώσεις, υποστήριξη εκπαιδευτικού έργου κλπ.                                           
   Επιπλέον πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα κάλυψης δαπανών για τη λειτουργία του σχολείου λόγω ολιγωρίας και αδυναμίας κάλυψής τους από τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς.
   Περιμένουμε από όλους να ανταποκριθούν, σε αυτό το κάλεσμα για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου γνωρίζοντας από το παρελθόν ότι πάντα αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στα παιδιά μας με πολλαπλάσιο όφελος.
    Το Δ.Σ. του συλλόγου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη, την οικονομικά δύσκολη συγκυρία,
αποφάσισε τη διατήρηση της μειωμένης συνδρομής στα 15 ευρώ ανά οικογένεια ανεξαρτήτου αριθμού παιδιών.
   Όσον αφορά στη διαδικασία σας ενημερώνουμε ότι η αποστολή του ποσού της συνδρομής θα γίνει μέσω των παιδιών. Τα χρήματα θα πρέπει να τα βάλετε σε ένα φάκελο με την ένδειξη <<Συνδρομή για το σύλλογο γονέων>>, το όνομα του παιδιού, την τάξη και το τμήμα του και το ίδιο το παιδί θα πρέπει να παραδώσει το φάκελο στον κ. Διευθυντή.
  Επίσης σας γνωρίζουμε ότι αυτή τη χρονιά πρέπει να γινούν και εκλογές, για το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας. θα παρακαλέσω να υπάρξει η συμμετοχή από όλους, ώστε να έχουμε ένα νέο ΔΣ που να δημιουργεί εντός του σχολείου,  πάντα σε συνεργασία με τους Δασκάλους μας, ώστε να υπάρχει η συνέχεια του και  λόγος ύπαρξης του, διατηρώντας το όμορφο και ήρεμο περιβάλλον λειτουργίας του.


ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕΛΛΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ - ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΗΛ.: 6975568610  ΕΝΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΤΑΣΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ)
(ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ)

Σας ευχαριστούμε
 ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ----------------------------------------------------------------------ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1999
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2014


ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΦΡΟΣΩ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
6976630948
ΕΝΔΙΑΡΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
6975568610
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
6944534175
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ
6974332089
ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ
6948240772
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΕΛΟΣ
6946835398
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ
6972902962
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου