Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ




 Στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
 Πρώτος σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος, ο οποίος βρίσκεται περίπου στο 15ο χμ Καβάλας - Δράμας, στις Κρηνίδες.
Για να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν τα παιδιά με το χώρο παίξαμε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. (Περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλίππων, "οικολογικά SMS από την αρχαία αγορά").




 


 Αφού είπαμε κάποια πράγματα για την ιστορία του τόπου, τους δώσαμε το χάρτη του αρχαιολογικού και οδηγίες για το πώς θα κινηθούν. Σε κάθε σημείο - σταθμό τα παιδιά διάβαζαν τις οδηγίες και έψαχναν το επόμενο, ώσπου να φτάσουν στο τελικό σημείο που ήταν τα αρχαία μαγαζάκια.
 Μεταξύ άλλων είδαμε την Εγνατία οδό, την Αγορά (φόρουμ), την εμπορική αγορά και τη Βασιλική Β.

 
 Στην εμπορική αγορά τα παιδιά έγιναν για λίγο έμποροι της εποχής που διαλαλούσαν τις πραμάτειές τους.




 
Επόμενος σταθμός το αρχαίο θέατρο Φιλίππων, ένα από τα πιο μεγάλα της Ελλάδας. Κατασκευάστηκε από τον Φίλιππο Β' το 356 π.Χ.

 
 Μέσα στο θέατρο μιλήσαμε για την ιστορία του, την κατασκευή του και τις αρχαίες παραστάσεις που παίζονταν εκείνα τα χρόνια. Έπειτα τα παιδιά, αφού τα χωρίσαμε σε ομάδες συμπλήρωσαν ένα φύλλο εργασίας, το οποίο αφού τελείωσαν, το διάβασαν και  διόρθωσαν τυχόν λάθη όλα μαζί.



Τέλος παρακολουθήσαμε μαζί με άλλα σχολεία της ευρύτερης περιοχής μια θεατρική παράσταση, τους Ιππείς του Αριστοφάνη και έτσι τα παιδιά μπήκαν για λίγο στο κλίμα εκείνης της εποχής!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου