Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

       Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο την 31η Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, που έγινε  στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924. Το πνεύμα που διέπει την ημέρα αυτή είναι: «Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό». Το μήνυμα του εορτασμού είναι η ηθική και υλική ωφέλεια για αυτόν που αποταμιεύει.
     Με αφορμή την Ημέρα της Αποταμίευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας ομιλία από την κ. Μιχαηλίδου Ευφροσύνη και τον κ. Κελαϊδάκη Αλέξανδρο (εκπροσώπους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Καβάλας) με θέμα: "Η αποταμίευση".
      Η ομιλία έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων που μας παραχώρησε την αίθουσα προβολής του.






              Η εκδήλωση άνοιξε με συζήτηση σχετικά με την αποταμίευση, ακολούθως η κ. Μιχαηλίδου διάβασε ένα παραμύθι με τίτλο: " Η Τσεπούλα και ο Κουμπαράκος" με ταυτόχρονη οπτική παρουσίαση, το οποίο ενθουσίασε τα παιδιά.
       Κατόπιν ακολούθησαν ερωτήσεις κατανόησης της ιστορίας.
        Στο τέλος κάθε παιδί πήρε το δικό του κουμπαρά και ένα γλύκισμα, δώρο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.






















       Στο ολοήμερο, στη συνέχεια, μετά από προτροπή της κ. Μιχαηλίδου του Ταχυδρομικού  Ταμιευτηρίου, τα παιδιά ζωγράφισαν πώς φαντάζονται το δικό τους κουμπαρά!

 






            Ευχαριστούμε θερμά την κα Κωφίδου διευθύντρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Καβάλας για την συνεργασία που είχαμε αναφορικά με την υλοποίηση της εκδήλωσης και τους κουμπαράδες που δωρίστηκαν στους μαθητές του σχολείου,καθώς και την κα Μιχαηλίδου και τον κ. Κελαϊδάκη οι οποίοι εκπροσώπησαν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,  για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία τους για το θέμα της αποταμίευσης, όπως και το ΚΠΕ Φιλίππων για την αίθουσα που μας παραχώρησε.

                                                               



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου