Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Παγκόσμια ημέρα ανθρωπίνων δικαιωμάτων



Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, όχι για να τη γιορτάσουμε αλλά για να μας υπενθυμίζει......
Ο ορισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι: Το σύνολο των ελευθεριών/δυνατοτήτων που πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει, για να ζει με αξιοπρέπεια, να σκέφτεται ελεύθερα, να ενεργεί/δημιουργεί χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. 
Με άλλα λόγια ανθρώπινα δικαιώματα θα μπορούσαν να ορισθούν εκείνα τα δικαιώματα που ενυπάρχουν στη φύση μας, που ειναι έμφυτα και χωρίς τα οποία δεν μπορούμε να ζήσουμε ως ανθρώπινα όντα.
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε πλήρως και να χρησιμοποιήσουμε τις ανθρώπινες αρετές μας, τη νοημοσύνη μας, τα ταλέντα μας και τη συνείδησή μας και να ικανοποιήσουμε τις πνευματικές και άλλες ανάγκες μας.
Αυτά βασίζονται πάνω στις αυξανόμενες απαιτήσεις της ανθρωπότητας για μια ζωή μέσα στην οποία η έμφυτη αξιοπρέπεια και η αξία κάθε ανθρώπου θα τυγχάνει σεβασμού και προστασίας. Η αποστέρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών δεν είναι μόνο μια ατομική και προσωπική τραγωδία, αλλά επίσης δημιουργεί συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, ενσπείροντας τη βία και τη σύγκρουση μέσα και μεταξύ κοινωνιών και εθνών.
Όπως δηλώνει η πρώτη πρόταση της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια <<αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο>>.
                                                                   πηγή: diadiktyopatra.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου