Κυριακή 17 Απριλίου 2016


Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση
Συμμετέχουμε και φέτος!
Λίγα λόγια για τη φετινή θεματική 

Το 2014  περισσότεροι από 40.000 μαθητές από 700 σχολεία όλης της Ελλάδας συμμετείχαν στην εκστρατεία "Στείλε Όλους τους Φίλους μου Σχολείο", που είχε πάλι ως θεματική την Εκπαίδευση των Παιδιών με Αναπηρία. 
Με τον τρόπο αυτό έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσα παιδιά δεν πηγαίνουν καθόλου σχολείο λόγω κάποιας αναπηρίας ή αντιμετωπίζουν εμπόδια στην πρόσβασή τους στην εκπαίδευση. Η δυναμική ανταπόκριση όλων των σχολείων, μας έκανε να συνεχίσουμε τις ενέργειες για ισότιμη πρόσβαση και να επικεντρωθούμε στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα. 
Τα μηνύματα από τα σχολεία φανέρωσαν ότι πολλά ακόμα χρειάζονται να γίνουν προκειμένου η εκπαίδευση στη χώρα μας να αποτελέσει το μέσο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών όπου όλοι μαθαίνουμε να συμβιώνουμε με όλους. Τα μηνύματα από τα σχολεία φανέρωσαν ότι πολλά ακόμα μπορούν να γίνουν στα ελληνικά σχολεία προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής πρόσβαση όλων των παιδιών χωρίς εμπόδια και διακρίσεις. 
Στόχος της εκστρατείας της ActionAid είναι να κάνει ο Υπουργός Παιδείας άμεσα προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα και βασικό αίτημα η ένταξη των παιδιών με αναπηρία σε σχολεία ανοιχτά, προσβάσιμα, που λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τη διαφορετικότητα όλων των μαθητών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου