Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ


Την Τετάρτη 7 Μαΐου η Ε' και η Στ' τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο πλανητάριο της Θεσσαλονίκης. Εκεί επισκεφτήκαμε το Μουσείο Τεχνολογίας και το ψηφιακό πλανητάριο.


 
 Το Μουσείο Τεχνολογίας περιλαμβάνει τρεις χώρους:
1. Το εκθετήριο τεχνολογίας μεταφορών που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θυμηθούν αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» στην ιστορία της αυτοκίνησης, να γνωρίσουν ξεχωριστά μοντέλα και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ενδεχομένως του μέλλοντος. 


2. Το εκθετήριο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
 Μια έκθεση στην οποία παρουσιάζονται δείγματα τεχνολογικών στοιχείων και επιτευγμάτων της Αρχαίας Ελλάδας, με ομοιώματα που κατασκευάστηκαν σύμφωνα με γραπτές πηγές και αφορούν στην καθημερινή ζωή, στις κατασκευές, στη ναυπηγική, στη μετρητική, στη μηχανολογία κ.ά. 


3.Το Τεχνοπάρκο, ένα χώρο διάδρασης
 Ο επισκέπτης συμμετέχει ενεργά, πρωταγωνιστεί και μαθαίνει διασκεδάζοντας. Περιλαμβάνει 40 εκθέματα, τα οποία αναφέρονται σε ποικιλία επιστημονικών θεμάτων, όπως ο ηλεκτρισμός, ο μαγνητισμός, η οπτική, η μηχανική κ.ά. 

Εκτός από το Μουσείο Τεχνολογίας επισκεφτήκαμε και το ψηφιακό πλανητάριο.


Στο πλανητάριο, που είναι ένας θόλος παρακολουθήσαμε μια προβολή αναπαράστασης αστρονομικών και φυσικών φαινομένων σε μια ημισφαιρική οθόνη διαμέτρου 18 μ.


Ήταν μια εμπειρία πραγματική μοναδική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου