Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012


ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ


Το ΚΔΒΜΠΑ Φιλίππων, σε συνέχεια της δράσης για την "ανακύκλωση" που πραγματοποιήθηκε πέρυσι σε 24 σχολεία του Ν. Καβάλας με τη συνεργασία της Α/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Καβάλας, το Δήμο Καβάλας και την υπεύθυνη σχολικών δραστηριότητων Α/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Καβάλας, επισκέφτηκε σήμερα το σχολείο μας για να μας ενημερώσει και να μας δείξει πώς φτιάχνουμε έναν κομποστοποιητή. 
Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σχετικά με τη διαδικασία της φυσικής ανακύκλωσης, την κομποστοποίηση.
Αρχικά έγινε προβολή  ενός ολιγόλεπτου βίντεο με θέμα την κομποστοποίηση και τα οφέλη της και ακολούθησε συζήτηση πάνω σ΄αυτό.




















Έπειτα σε μια γωνία της αυλής του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ Φιλίππων με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών κατασκεύασαν έναν κομποστοποιητή. Υλικά που χρησιμοποιήθηκαν: τέσσερις ξύλινες παλέτες, γεώπανο, καρφιά, μικρά κομμάτια ξύλου για τις συνδέσεις.




















Τέλος όλα τα παιδιά έπαιξαν ένα ομαδικό παιχνίδι: "Τι τρώει ο κομποστοποιητής;", που στόχο του είχε την αναγνώριση υλικών για κομποστοποίηση.






Μια πολύ δημιουργική και ενδιαφέρουσα δράση που ενθουσίασε τα παιδιά!

Τι ρίχνουμε όμως στον κομποστοποιητή; 

Φύλλα, γκαζόν, κλαδέματα, φλούδες από φρούτα και λαχανικά, απορρίμματα κουζίνας π.χ. τσόφλια αβγών, υπολείμματα καφέ και αφεψήματος (και τα φίλτρα), χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου