Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

15 Χρονών Ο Νεότερος Φοιτητής Στο Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο


Μικρός σε ηλικία και όμως θαυματουργός. Με έφεση στη ζωγραφική και τις Εφαρμοσμένες Τέχνες, κατόρθωσε να περάσει το… κατώφλι του ΑΠΘ σε ηλικία μόλις 15 ετών όντας ο νεότερος έλληνας φοιτητής.
Ένας δεκαπεντάχρονος Κύπριος που συγγενείς και φίλοι αποκαλούν “Νέο Πικάσο” εξασφάλισε μία θέση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.



Το ταλαντούχο παιδί με το όνομα ç από το Καλό Χωριό Λάρνακας είναι μαθητής Β’ τάξης του Λυκείου “Βεργίνα” και ο νεαρότερος φοιτητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ.Με κλίση και ταλέντο στη ζωγραφική, ο Μιχάλης στα επτά του χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα ζωγραφικής σε ιδιωτικό εργαστήριο.Οι γονείς του διέβλεψαν το ταλέντο του παιδιού τους και το βοήθησαν, ώστε να το αξιοποιήσει. O Μιχάλης Ψαράς πιστεύει ότι «οι γονείς του τον βοήθησαν ιδιαίτερα».
«Στα 15 μου χρόνια, με προτροπή των γονιών μου και των δασκάλων μου, έδωσα εξετάσεις στο Τμήμα Ειδικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ως άτομο με ειδικό ταλέντο. Πέτυχα ανάμεσα σε 128 άτομα, στο σύνολο των 300 υποψηφίων».Το ενδιαφέρον του μικρού θαυματουργού «Νέου Πικάσο» στρέφεται κυρίως στις Εφαρμοσμένες και Εικαστικές Τέχνες, ωστόσο θαυμάζει πολύ και τον κλάδο της Αρχιτεκτονικής. Είναι λάτρης Κύπριων καλλιτεχνών, αλλά έχει ξεχωρίσει ονόματα της παγκόσμιας ιστορίας της τέχνης, όπως ο Ντα Βίντσι, ο Πικάσο και ο Χένρι Μουρ.
Όταν τον αποκαλούν «Πικάσο», ο ίδιος αναφέρει ότι τον τιμά ιδιαίτερα και τον αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σεμνότητα και ταπεινότητα.
Προς το παρόν, είναι άριστος μαθητής, ολοκληρώνοντας την Α’ Λυκείου με 19 και 12/14, ενώ έκπληκτοι για το εισιτήριό του στο ΑΠΘ δηλώνουν και οι διευθυντές και καθηγητές στο σχολείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου