Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020


15 χριστουγεννιάτικες κατασκευές για αντίστροφη  μέτρηση


 Η Χριστουγεννιάτικη αντίστροφη μέτρηση, δημιουργεί υπέροχα συναισθήματα στα παιδιά αλλά όχι μόνο!

Μαθαίνουν και από αυτό…!
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε 15 διαφορετικές κατασκευές  για την αντίστροφη μέτρηση των Χριστουγέννων, που είναι εύκολες, με ανακυκλώσιμα υλικά οι περισσότερες και φυσικά διασκεδαστικές για τα παιδιά!

Πάμε να τις δούμε!

1)Ένα απλό δεντράκι από την αγαπημένη τους λιχουδιά! Και ποιος δεν τρελαίνεται για ζαχαρωτά;
Θα μπορούν να παίρνουν ένα κάθε μέρα μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων!





2) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ημερολόγιο με τους κύβους! Απλά βάλτε το στο 25 και ξεκινήστε την αντίστροφη μέτρηση. Ακόμα μπορείτε να ζωγραφίσετε ή και να εκτυπώσετε ένα Χριστουγεννιάτικο σχέδιο για να κολλήσετε μπροστά. Αυτό θα δώσει μια πιο Χριστουγεννιάτικη αίσθηση!




3)Κάθε μέρα και μια αποστολή! Εκτυπώστε σε 25 μικρά χαρτάκια αποστολές όπως ”κάνε μια βόλτα να δεις τα στολισμένα σπίτι” ή ”φτιάξτε κουλουράκια” ή ”γράψε γράμμα στον Άγιο Βασίλη”! Κάθε μέρα διαλέγετε και μια αποστολή μέχρι τη μέρα των Χριστουγέννων!




4) Ένα μικρό δάσος από έλατα είναι μια ακόμα υπέροχη ιδέα! Στερεώστε πάνω σε μικρά κουτάκια που έχετε βάλει λιχουδιές μέσα 25 μικρά έλατα και φτιάξτε το δικό σας δάσος Χριστουγέννων! 




5)Ένα χριστουγεννιάτικο πλαστικό πιατάκι ή ένα άλλο στρόγγυλο χάρτινο σχέδιο και λίγα μανταλάκια μπορεί να γίνουν το τέλειο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Απλά κολλήστε το κάτω μέρος από τα μανταλάκια στην επιφάνεια που διαλέξατε και πιάστε με αυτά αριθμημένα  χαρτάκια! Κάθε μέρα θα βγάζετε και ένα χαρτάκι!



6)Μικρά και απλά δωράκια αριθμημένα και τυλιγμένα με όμορφα χαρτιά περιτυλίγματος(ή από χάρτινες σακούλες) τοποθετημένα σε μια πιατέλα είναι άλλη μια όμορφη ιδέα!



7)Μικρά βαζάκια διακοσμημένα με μια όμορφη κορδέλα που κρέμονται καρτελάκια με αριθμούς από το 1 ως και το 25! Κάθε μέρα και ένα βαζάκι λιχουδιάς! Ενδείκνυται για πολύτεκνες οικογένειες!




8)Μια Χριστουγεννιάτικη πιατέλα τοποθετημένη στη τραπεζαρία του σπιτιού που θα γράφετε κάθε μέρα πόσες μέρες έχουν απομείνει!



9)Οι χαρτοσακούλες από το μπακάλικο της γειτονιάς μπορούν να γίνουν με λίγη κόλλα και ένα ψαλίδι, υπέροχες Χριστουγεννιάτικες μπότες! Βάλτε μέσα γλυκά ή μικρά παιχνιδάκια γράψτε απ’ έξω τους αριθμούς και κρεμάστε σε μια γιρλάντα ή και στο δέντρο!





10) 25 χαρτιά από ρολό υγείας μπορούν να φτιάξουν τον πιο όμορφο χιονάνθρωπο-ημερολόγιο!




11) Σπιρτόκουτα! Τυλίξτε τα με κόλλες Α4 και ζωγραφίστε τα! Βάλτε μέσα καραμελίτσες και δίνετε στο παιδί σας 1 κάθε μέρα! Τέλεια ιδέα;




12) Με χοντρό σύρμα σχεδιάστε ένα μεγάλο τρίγωνο και φτιάξτε ένα δέντρο. Περάστε σύρμα από τη μεριά στην άλλη όπως βλέπετε στην εικόνα και κρεμάστε πάνω μικρά αριθμημένα δωράκια! (εγώ θα έβαζα και λαμπάκια!!!)




13)Άλλη μια ιδέα με μανταλάκια! 




14) Κολλήστε σε ένα πλαίσιο ανακατεμένα κουτάκια διαφορετικού μεγέθους και κρύψτε μέσα μικρές Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τα παιδιά σας!




15) Μικρά και μεγάλα κουτάκια! Τυλίξτε τα με χαρτί περιτυλίγματος και βάλτε απ’ έξω τους αριθμούς! Κάθε μέρα θα δίνετε και από ένα κουτάκι και το χαμόγελό τους σίγουρα θα σας ανταμείψει! 



                                                                πηγή: www.daddy-cool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου