ΣΧΟΛΕΙΟ


                            Panoramic View                       


             Το σχολείο μας βρίσκεται στους Φιλίππους, σε μία περιοχή πολύ μεγάλης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας , λίγο έξω από την Καβάλα. Περίπου 17χλμ.μακριά.  Το σχολείο μας είναι 6/θέσιο. 
Το κτίσμα δεν είναι πολύ παλιό. Για την περιοχή στην οποία βρίσκεται είναι αρκετά μεγάλο. Έχει 3 ορόφους με πολλές αίθουσες οι οποίες είναι και οι εξής:
Στο ισόγειο βρίσκεται το νηπιαγωγείο και το γυμναστήριο μία αίθουσα αρκετά μεγάλη για να πηγαίνουμε τις βροχερές μέρες, όταν δε μπορούμε να τρέχουμε έξω στο φυσικό περιβάλλον. Στον πρώτο όροφο είναι το γραφείο των δασκάλων, η βιβλιοθήκη και οι αίθουσες της Α', Β' τάξης, όπως και της Γ'. Η μια βρίσκεται δίπλα στην άλλη και αριστερά από το μεγάλο γραφείο. Ανεβαίνοντας τις σκάλες για το δεύτερο όροφο η πρώτη αίθουσα που βλέπουμε είναι αυτή της Δ' τάξης. Δίπλα της και σχεδόν στη μέση του χώρου είναι η αίθουσα της πληροφορικής. Ακολουθεί η αίθουσα των "μεγάλων" του σχολείου, δηλαδή της ΣΤ' και στο τέλος, της Ε' τάξης. Στο τέλος του διαδρόμου μια μικρότερη αίθουσα περιμένει τους μαθητές του Ολοήμερου να ζεστάνουν το φαγητό τους και να φάνε. Όλες οι αίθουσές είναι ευάερες και ευήλιες. Παντού γύρω γύρω υπάρχουν μεγάλα παράθυρα. Η θέα αυτών είναι υπέροχη και φτάνει μέχρι το όρος Παγγαίο.
Το σχολείο μας είναι βαμμένο με έντονα χρώματα τόσο μέσα όσο κι έξω. Το πορτοκαλί χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στους περισσότερους χώρους. Σίγουρα μπαίνοντας κανείς στο χωριό το ξεχωρίζει από μακριά, κι αυτό γιατί το χρώμα του εξωτερικά είναι πορτοκαλί. Το ίδιο ισχύει και μέσα, με τη διαφορά πώς στους μέσα τοίχους υπάρχουν και διάφορα σχέδια ζωγραφισμένα με διαφορετικά σχήματα. Το κτίριο του σχολείου έχει μια τεράστια στέγη με κόκκινα κεραμίδια. Επίσης, έχει μια μεγάλη αυλή που περιτριγυρίζει τον χώρο του σχολείου με ένα γήπεδο μπάσκετ κι ένα ποδοσφαίρου. Η αυλή έχει ψηλά δέντρα και διάφορα λουλούδια.
Το σχολείο μας το αγαπάμε πολύ, αφού περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό και προσπαθούμε να το κρατήσουμε καθαρό και το προσέχουμε από φθορές!
                                                                       Από τους μαθητές της Γ' τάξης              


                                            ΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ DRONE
                                                             Panoramic View
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου