ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΧρήσιμα έγγραφα για την εγγραφή στην Α΄Δημοτικού σχολ. έτος 2020-21


6 Μαΐου 2019

Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 20 Μαΐου 2019.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ.

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, (Το έντυπο παρέχεται στους γονείς από το σχολείο)

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

18 Απριλίου 2019Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2019-2020
                           Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 6 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2019. 
                        Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 19 έως 24 Ιουνίου 2019 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 και ώρα 10.00 π. μ. με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου για την ταυτόχρονη διενέργεια της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων, η εξέταση πραγματοποιείται διαδοχικά ανά ομάδες υποψηφίων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι το πέρας της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων.
                      Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχιστεί την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019.
                     Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371), Διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β’ 1574 / 08-05-2018.
Μουσικό Σχολείο Καβάλας τηλ.: 2510-247190

9 Ιανουαρίου 2019

Κλειστά θα είναι και την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των Εκπαιδευτικών Βαθμίδων στον δήμο Καβάλας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.


Η επίσημη ανακοίνωση του δήμου Καβάλας
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη 10-1-2019 όλα τα σχολεία στα όρια του Δήμου Καβάλας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Επίσης θα παραμείνουν κλειστοί και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας με εξαίρεση:
  • τον παιδικό σταθμό της οδού Αρκαδίου (Μεταμόρφωση)
  • τον παιδικό σταθμό της Εκάβης (Καλαφατιά)
Στους δυο ανωτέρω παιδικούς σταθμούς θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και παιδιά από άλλους παιδικούς σταθμούς -οι οποίοι θα είναι κλειστοί- εφόσον το επιθυμούν οι γονείς τους.
Η Δήμαρχος Καβάλας
Δήμητρα Τσανάκα


8 Ιανουαρίου 2019


Κλειστά αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία του Δήμου ΚαβάλαςΟ Δήμος Καβάλας μετά από συνεργασία με την Πολιτική Προστασία λόγω του εκτεταμένου παγετού και της επιδείνωσης του καιρού αποφάσισε αύριο Τετάρτη να μην λειτουργήσει κανένα σχολείο εντός των γεωγραφικών του ορίων.
Θα λειτουργήσουν μόνο δύο παιδικοί σταθμοί για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων γονέων στον Βύρωνα 9Μεταμόρφωση) και στην οδό Εκάβης (Καλαφατιά).
Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ 9-1-2019 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Εξαιτίας του παρατεταμένου παγετού σε συνδυασμό με την νεότερη ενημέρωση που μας παρείχε πριν από λίγο η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, σύμφωνα με την οποία αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα χιονοπτώσεων από τις πρωινές ώρες της 9ης -1 – 2019 στα όρια του δήμου Καβάλας, προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων και με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, αποφασίζεται πως όλα τα σχολεία στα όρια του Δήμου Καβάλας θα παραμείνουν αύριο κλειστά.
Επίσης θα παραμείνουν κλειστοί και όλοι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας με εξαίρεση,
Α: τον παιδικό σταθμό της οδού Αρκαδίου ( Μεταμόρφωση ) και Β: τον παιδικό σταθμό της Εκάβης ( Καλαφατιά).
Στους δυο ανωτέρω παιδικούς σταθμούς θα μπορούν να εξυπηρετηθούν και παιδιά από άλλους παιδικούς σταθμούς – οι οποίοι θα είναι κλειστοί – εφόσον το επιθυμούν οι γονείς τους.

Η Δήμαρχος Καβάλας
Δήμητρα Τσανάκα 11 Οκτωβρίου 2018

         Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, από την Παρασκευή 27 Απριλίου έως και την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας, προγραμματίζει την παρουσίαση περιορισμένου αριθμού παραστάσεων από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

          Η επίσημη πρεμιέρα του έργου έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου και προσκαλούμε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας να το παρακολουθήσουν, αφού προηγηθεί έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510 220876 – 7 πρωινές ώρες.


            «Η Βιογραφία του Πατρογονικού»
       Ένα σπίτι ηλικίας 115 ετών γίνεται η αφορμή να βιογραφηθεί μια πόλη. Το πατρογονικό της Μάγκυς Κριθαρέλλη στην Καβάλα, που διακρίνεται στις καρτ ποστάλ των αρχών του 20ου αιώνα, είναι από τα τυχερά παλιά σπίτια που έπεσε σε καλά χέρια και περιβλήθηκε με αγάπη. Γεροχτισμένο στην εποχή του, ανακαινισμένο το 1936 από τους νέους, δεύτερους ιδιοκτήτες, κιβωτός αναμνήσεων και σημείο διασταύρωσης δύο διαδοχικών οικογενειακών δέντρων, το σπίτι στην Καβάλα έχει αναδειχθεί σε πηγή αστικής ιστορίας αλλά και σε ανεξάντλητο κουβάρι οικογενειακών αφηγήσεων.
Αυτό που με εντυπωσίασε στη σύλληψη και στη σύνθεση του βιβλίου είναι ότι το αποτέλεσμα υπερβαίνει τις προσδοκίες του τίτλου, καθώς η «βιογραφία» εξελίσσεται σε πανοραμική θεώρηση των αστικών διαδρομών της Καβάλας και καταλήγει να βιογραφήσει όχι μόνο το ίδιο το σπίτι αλλά και τις δύο οικογένειες που συνδέθηκαν με την ιστορία του. Η πρώτη ως κτήτορες έως το 1936 και η δεύτερη ως νέοι ιδιοκτήτες από τον Μεσοπόλεμο έως σήμερα. Και γίνεται η θεώρηση αυτή ανατομία για την αστική εξέλιξη της ίδιας της Καβάλας ως παραδειγματικής πόλης σε ένα ιστορικό μεταίχμιο εθνοτήτων, εμπορίου, κοσμοπολιτισμού και εσωστρέφειας, σε μια τομή που μπορεί να προκαλέσει μετακινήσεις ανθρώπων, κεφαλαίων και ιδεών.
           Όλα αυτά συνέβησαν στην ευημερούσα Καβάλα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τουλάχιστον τον Μεσοπόλεμο, όταν τα ανατολικά καπνά ήταν περιζήτητα στις αγορές. Μια πόλη σε άνθηση επί οθωμανικής διοίκησης, με διαρκείς εντάσεις και κατοχές από τη βουλγαρικής επεκτατικότητα, με οργανωμένη ζωή τις τελευταίες δεκαετίες, η Καβάλα ήταν και είναι ιδανικό σκηνικό και αστικό πλαίσιο για να υποδεχθεί ένα διώροφο νεοκλασικό σπίτι σαν αυτό που βιογραφήθηκε τόσο αριστοτεχνικά και με τόση λεπτομέρεια.
          Η Μάγκυ Κριθαρέλλη είχε την ιδέα να οργανώσει δύο παράλληλες ιστορικές έρευνες στις δύο οικογένειες που συνδέονται με την ιστορία του σπιτιού. Η δική της οικογένεια (Παπανικολάου) έχει στην ιδιοκτησία της το σπίτι από το 1936. Αλλά και η πρώτη οικογένεια που το έχτισε το 1903, την εποχή της αστικής ακμής της Καβάλας, η οικογένεια του Δημήτρη Σούλα, με καταγωγή από το Σούλι, ιχνηλατείται διεξοδικά. Διαδρομές, πρόσωπα, φιλοδοξίες, ανατροπές συνθέτουν σχεδόν κινηματογραφικά σενάρια. Αν βάλει κανείς σε μια σειρά τις διαδρομές των δύο οικογενειών, έχει σε μικρογραφία ελκυστικές και πειστικές εκδοχές της νεοελληνικής ιστορίας.
Νίκος Βατόπουλος
Εφ. Καθημερινή 27/8/2016*Το βιβλίο «Η Βιογραφία του Πατρογονικού» της Μάγκυς Κριθαρέλλη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ


Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Κείμενο παράστασης: Πάνος Δεληνικόπουλος, Κατερίνα Λιάτσου, Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Μαστοράκης, Γιάννης Σταυρίδης
Ειδικός συνεργάτης: Στράτος Καλαφάτης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Κατερίνα Συμεωνίδου
Χειρισμός ήχου παράστασης: Κωνσταντίνος Γαρουφαλλίδης
Χειρισμός κονσόλας φωτισμών: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Παίζουν οι ηθοποιοί : Ελένη Μαβίδου, Παύλος Σταυρόπουλος

Συμμετέχει η μικρή Κατερίνα Σεμερτζίδη
  30 Απριλίου 2018

              ΘΕΜΑ: Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-2019
         Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371)
           Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Γυμνασίων» (Β΄ 1371) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων.
                Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018. Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.
             Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 20 έως 25 Ιουνίου 2018 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου για την ταυτόχρονη διενέργεια της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων, η εξέταση πραγματοποιείται διαδοχικά ανά ομάδες υποψηφίων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι το πέρας της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.
            Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371).
     Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρακαλούνται να ενημερώσουν όλους τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης.
        Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Μουσικά Σχολεία της περιοχής τους.


26 Απριλίου 2018

Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019         Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2018-2019 το χρονικό διάστημα των εγγραφών εκτείνεται από 2 έως 18 Μαΐου 2018.

        ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

               Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 (α), του άρθρου 7, του Π.Δ. 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:
            α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1/6-4-2016).
          β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
         γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ (Α.Δ.Υ.Μ.)
            δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
            ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

          ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
                    
                  Σύμφωνα με τις παρ.9 ,10 και 11, του αρ.7, του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς/κηδεμόνες το ζητήσουν με σχετική δήλωση. Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α’ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο. Στις υπόλοιπες τάξεις εγγράφονται καταθέτοντας τον Τίτλο ή το Αποδεικτικό Μετεγγραφής ή τη Βεβαίωση Φοίτησης.

                     ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

1. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΜΑ
Για τις σχολικές εγγραφές και την υποστήριξη της σχολικής φοίτησης των μαθητών Ρομά, ισχύει η με την υπ΄ αρ. 180644/Γ1/26-11-2013 εγκύκλιος του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

2.ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (Αιτούντων Διεθνούς Προστασίας και Ασύλου)
           Όσον αφορά στις εγγραφές μαθητών αιτούντων διεθνούς προστασίας τόσο στις ΔΥΕΠ όσο και στις τάξεις των σχολικών μονάδων, προβλέπονται :
α) Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής.
           1)  Το Δελτίο Αιτούντος Διεθνή Προστασία της Υπηρεσίας Ασύλου ή άλλο επίσημο εγγράφο, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία των μαθητών
       2) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να συμμετέχουν στο μάθημα της γυμναστικής, και
         3) Το Διεθνές Πιστοποιητικό Εμβολιασμών ή Προφύλαξης, αναγκαίο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

21 Φεβρουαρίου 2018


Εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στη Γ και επιλεκτικά στη Δ τάξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βάσει της εγκυκλίου του ΥΠ.Π.Ε.Θ.188128/ 02-11-2017/Δ5 για το τρέχον σχολικό έτος 2017-18
Α.Στα πλαίσια της υποχρεωτικής  εφαρμογής του αντικειμένου της κολύμβησης στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για το σχολικό έτος 2017-18, σας  αποστέλλουμε  κατάσταση των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για το Γ Τρίμηνο καθώς και τον ημερήσιο-εβδομαδιαίο προγραμματισμό τους.
Β.Η έναρξη του Γ΄ τριμήνου ορίζεται την 12 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα.
Γ.Η μεταφορά των μαθητών-τριών και συνοδών προς και από το κολυμβητήριο γίνεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, με την επίδειξη ειδικής μαθητικής ταυτότητας.
Δ. Τα Δημοτικά Σχολεία του  Παληού , Ν .Καρβάλης, Φιλίππων και Χρυσούπολης  θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης οικειοθελώς


 Επισημαίνεται ότι, κατά τη διάρκεια υλοποίησης των μαθημάτων, ο συνοδός εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής υποχρεούται να έχει μαζί του συμπληρωμένη την κατάσταση συμμετοχής των μαθητών/τριών του σχολείου (επισυνάπτεται υπόδειγμα κατάστασης συμμετοχής)

Για τη συμμετοχή τους στο μάθημα οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
•             μαγιό (κατά προτίμηση αθλητικό)
•             κολυμβητικό σκουφάκι
•             πετσέτα ή μπουρνούζι
•             σαγιονάρες (κατά προτίμηση πλαστικές, για την αποφυγή ολισθηρότητας)
•             γυαλάκια κολυμβητηρίου (προαιρετικά)
•             σαμπουάν και αφρόλουτρο
•             μάλλινο σκουφάκι για την προστασία του κεφαλιού μετά το μάθημα.

Β. Επίσης  σας αποστέλλουμε τους κανονισμούς λειτουργίας και υγιεινής των κολυμβητηρίων που θα πρέπει να τηρούν οι μαθητές/τριες κατά την διάρκεια του μαθήματος.

1.Οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν μόνο τα αποδυτήρια για να αλλάζουν τα ρούχα τους. Πριν εισέλθουν στην κολυμβητική δεξαμενή θα πρέπει να κάνουν πολύ καλό λουτρό καθαριότητας, χρησιμοποιώντας μόνο νερό και όχι σαπούνι η σαμπουάν ,και να περάσουν από την δεξαμενή απολύμανσης των ποδιών
2.Το σκουφάκι της κολύμβησης ,πρέπει να το φορούν κατά την είσοδο και να το βγάζουν μετά την έξοδό τους από το νερό.
3.Χρήση της τουαλέτας πριν από το μάθημα και κατά την διάρκεια του γίνεται με άδεια.
4.Η είσοδος των μαθητών στο νερό πρέπει να γίνεται προσεκτικά από τις σκάλες η από τους βατήρες, αφού δοθεί η εντολή από τους καθηγητές Φ.Α και αφού πρώτα ελέγξουν σχολαστικά τον χώρο μήπως υπάρχει άλλος κολυμβητής.
5.Την ώρα της κολύμβησης οι μαθητές πρέπει να κολυμπούν ήρεμα να συμπεριφέρονται με ευπρέπεια προς όλους να σέβονται τους κανόνες λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να θυμούνται ότι ο χώρος δεν είναι μόνο δικός τους αλλά και των άλλων.
6.Το φτύσιμο και το φύσημα της μύτης γίνεται στην υπερχείλιση της πισίνας.
7.Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής/τρια αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας απευθύνεται αμέσως στον καθηγητή προπονητή.
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ
1.Η είσοδος στον χώρο του κολυμβητηρίου των ασκουμένων χωρίς σαγιονάρες και των μη ασκουμένων.
2.Η μεταφορά αιχμηρών αντικειμένων στον χώρο της πισίνας.
3.Το τρέξιμο και τα παιχνίδια στον χώρο των περιμετρικών διαδρομών και στον χώρο της πισίνας .Υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσουν.
4.Η είσοδος στο νερό, χωρίς να δοθεί η εντολή των καθηγητών Φ.Α-προπονητών.
Οι κολυμβητές πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν τους χώρους του κολυμβητηρίου καθαρούς, όπως τους προσωπικούς τους χώρους. Η έννοια της καθαριότητας είναι στενά συνδεδεμένη με τις έννοιες Αθλητισμός-Υγεία-Πολιτισμός.
Τι πρέπει να προσέχουν όσον αφορά το φαγητό πριν το μάθημα κολύμβησης:
Η  κολύμβηση, για λόγους ασφάλειας, επιτρέπεται αφού έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις (3) ώρες από το τελευταίο γεύμα.
•             Όταν έχουν την πρώτη και δεύτερη ώρα κολύμβηση, είναι προτιμότερο να μην πιούν γάλα το πρωί, αλλά να μην ξεχάσουν να φάνε κάτι ελαφρύ.
•             Όταν έχουν την τρίτη και τέταρτη ώρα κολύμβηση , τρώνε το πρωινό τους και μπορούν μετά το μάθημα της κολύμβησης να φάνε το «δεκατιανό» τους.
•             Όταν έχουν την πέμπτη και έκτη ώρα κολύμβηση , τρώνε κανονικά το πρωινό τους και στο πρώτο μεγάλο διάλειμμα μπορούν να φάνε ένα ελαφρύ σνακ. Πρέπει να αποφεύγουν τις τυρόπιτες, σπανακόπιτες, τα κρουασάν σοκολάτας, τα γεμιστά τσουρέκια με κρέμα και γλάσο, τα πατατάκια και όλα τα συναφή προϊόντα.Τα μαθήματα της κολύμβησης θα διεξαχθούν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου