Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Το Δέντρο των Χριστουγέννων: Το νέο παιδικό τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη έγινε ήδη το soundtrack των γιορτών


Τα ωραία νέα της ημέρας είναι… μουσικά! Ένας νέος Τεμπέλης Δράκος μας έρχεται σε λίγες ημέρες, με τίτλο «Πατημασιές στο Χιόνι» και δημιουργό για ακόμα μία φορά τον Γιώργο Χατζηπιερή.

Από τον νέο αυτό δίσκο ξεπήδησε και έχει ήδη αγαπηθεί «Το Δέντρο των Χριστουγέννων» σε ερμηνεία Ελευθερίας Αρβανιτάκη, το οποίο αναμένεται να γίνει το παιδικό soundtrack των φετινών γιορτών. Μάλιστα συνοδεύεται και από ένα πολύ χαριτωμένο video clip που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Απολαύστε το:

Οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για ένα δέντρο, το οποίο ξεκίνησε από το βουνό για να στολίσει την πόλη. Οι άνθρωποι, όπου πήγαινε, του κρέμαγαν στολίδια, μέχρι που έφτασε έξω από ένα σπίτι, όπου τα παιδάκια που ζούσαν μέσα δεν είχαν όχι στολίδια, μα ούτε και φαγητό για να φάνε. Τότε το δέντρο τους αφήνει όλα τα δώρα και τα στολίδια που έχει στα κλαδιά του και…
στην πλατεία στήνεται και ούτε που το νοιάζει
Που στέκεται αστόλιστο, στο κρύο στο χαλάζι


Επειδή, όμως, καμία πράξη προσφοράς δεν πάει ποτέ χαμένη:
Μα να ‘σου μέσα απ’ τον κορμό, μια λάμψη διαμαντένια
Φωτολουσία μαγική, μα και παραμυθένια
Φωτίζει κάθε του κλαρί τη φυλλωσιά του όλη
Και είναι το πιο όμορφο το δέντρο μες στην πόλη.
Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτός πρόκειται να είναι ο τέταρτος δίσκος του «Τεμπέλη Δράκου» από τον Γιώργο Χατζηπιερή, ο οποίος από το 2005 έως σήμερα έχει επιστρατεύσει τους πιο αγαπημένους Έλληνες ερμηνευτές για τα εξαιρετικά παιδικά τραγούδια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου