Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

10 παιδικά βιβλία για να χαρίσετε στα παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα


Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία που θα ταξιδέψουν τους λιλιπούτειους βιβλιόφιλους στο κόσμο της φαντασίας και θα γεμίσουν τα βράδια τους με τις πιο όμορφες γιορτινές εικόνες.


Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία


Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του. Κάθε Χριστούγεννα παρατηρεί τα μικρά παιδιά που ρίχνουν το γράμμα τους προς τον Αϊ-Βασίλη, στο παλιό κόκκινο κουτί του ταχυδρομείου. Θυμάται πόσο πολύ λυπήθηκε, όταν ήταν παιδί, κι εκείνος ο συμμαθητής του του είπε πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, όταν κατάλαβε πως το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν το πακέτο που είχε δει κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι της αποθήκης. Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πια σε ειδική, μυστική αποστολήΠού πάει ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης; Καθώς φτάνει στο μεγάλο σπίτι όπου μένουν πολλά παιδιά, μαζί με τις πολλές μαμάδες τους, κάτι παράξενο συμβαίνει. Η φετινή αποστολή του παίρνει ξαφνικά νέα τροπή. Οχ! Ξύπνησαν τα παιδιά! Μια αληθινή ιστορία που θα αλλάξει γνώμη σε όσους πιστεύουν πως ο Αϊ-Βασίλης δεν υπάρχει.
Συγγραφέας: Τερζόπουλος Βασίλης
Εκδότης: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
ISBN: 9786185151447
Αριθμός Σελίδων: 32
Προτεινόμενη Ηλικία: 4+

Μικρές Χριστουγεννιάτικες ιστορίες



Δώδεκα μικρές ιστορίες με ήρωες τον Άγιο Βασίλη, νάνους, ξωτικά, παιδιά με ξεχωριστό χαρακτήρα και ζώα γεμάτα αγάπη. Με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση, αυτές οι ιστορίες μας δείχνουν το σημείο όπου συναντιούνται η καθημερινή ζωή και ο κόσμος της φαντασίας. Γιατί τα Χριστούγεννα είναι ξεχωριστά, όχι μόνο χάρη στις διακοπές, στα φώτα ή στα δώρα. Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε αγάπη, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των άλλων ή να εκφράσουμε τις δικές μας. Αυτό το ιδιαίτερο, μαγευτικό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύουν οι δώδεκα πρωτότυπες ιστορίες του βιβλίου.
Συγγραφέας: Rachmuhl Francoise
Εκδότης: Κέδρος
ISBN: 9789600448641
Αριθμός Σελίδων: 160
Προτεινόμενη Ηλικία: 6+


 Το χριστουγεννιάτικο μυστικό της κυρίας Νοικοκυροπούλου





Η κυρία Νοικοκυροπούλου, η οικοδέσποινα ποντικίνα της βιτρίνας ενός χριστουγεννιάτικου παιχνιδοπωλείου, δεν διστάζει ν’ αποκαλύψει στα παιδιά για πρώτη φορά ένα παράξενο μυστικό, που κρατούν φυλαγμένο χρόνια και χρόνια τα παιχνίδια της βιτρίνας και, μαζί μ’ αυτό, μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία! Δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε το Χριστουγεννιάτικο μυστικό, αλλά για να σας ευχαριστήσουμε σας αποκαλύπτουμε την υπέροχη χειροτεχνία που χαρίζεται μαζί με το βιβλίο: Ένα γιορτινό σπιτάκι που μπορείτε να γεμίσετε με καραμελίτσες και να το χαρίσετε στους φίλους σας.
Συγγραφέας: Ιακώβου Άννα
Εκδότης: Θύρα
ISBN: 9789606180101
Σειρά βιβλίου: Θύρα
Αριθμός Σελίδων: 28

Καλικαντζαράκια-Ζαβολάκια


Πόπο, κόσμος και χαρούμενες φωνές! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και τα καλικαντζαράκια είναι ενθουσιασμένα. Φτιάχνουν δωράκια, μαστορεύουν, πλέκουν, ράβουν. Ένα καλικαντζαράκι όμως κάνει συνεχώς σκανταλιές – είναι ο Καλ, αυτός με το ριγέ σκουφάκι! Μπορείς να τον ανακαλύψεις;
Συγγραφέας:Schafer Kristina
Εκδότης: Διόπτρα
ISBN: 9789606053276
Αριθμός Σελίδων: 12

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ 4 – Σαμποτάζ στα Χριστούγεννα


Όταν η Πένι και η ντετεκτιβοσυμμορία της μαθαίνουν για τα πρώτα εξαφανισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, θεωρούν ότι είναι απλά τυχαίο.Σύντομα όμως τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: είναι δουλειά ενός δράστη κατά συρροή.Μια ολόκληρη φυτεία δέντρων καίγεται, μια άλλη προσβάλλεται από μια σπάνια αρρώστια, εξαφανίζονται παραγγελίες και κάποιος κλέβει από τα μπαλκόνια τα τελευταία έλατα. Για την Πένι και Σία αυτό είναι ανήκουστο. Χριστούγεννα χωρίς δέντρο είναι σαν… δεν είναι τέλος πάντων Χριστούγεννα. Τα κορίτσια κάνουν υπομονή και δεν αργούν να πέσουν πάνω σε ένα καυτό ίχνος…
Συγγραφέας: Rylance Ulrike
ISBN: 9786180310887
Εκδότης: Μεταίχμιο
Σελίδες: 152
Προτεινόμενη ηλικία: 8+

Ο Αϊ-Βασίλης ακυρώνει τα Χριστούγεννα


Όταν ο Αϊ-Βασίλης ανακαλύπτει ότι με το ζόρι χωράει στη στολή του και οι τάρανδοι δυσκολεύονται να τραβήξουν το έλκηθρο, αποφασίζει να ακυρώσει τα Χριστούγεννα και να κάνει διακοπές. Θα τα καταφέρουν άραγε οι τάρανδοι, μαζί με τη γυναίκα του, να του αλλάξουν γνώμη; Μια ξεκαρδιστική ιστορία με εξωτικές… πινελιές.
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδότης: Ψυχογιός
ISBN: 9786180122046
Αριθμός Σελίδων: 24
Προτεινόμενη Ηλικία: 2+

Το απίθανο βιβλιομπλόκ μου για τα Χριστούγεννα



Αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με απίθανες δραστηριότητες που θα σε κρατήσουν απασχολημένο όλες τις γιορτές! Κάθε μεγάλη σελίδα του παρουσιάζει μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη σκηνή κι είναι γεμάτη με κρυμμένα πράγματα για να βρεις, γρίφους για να λύσεις και σημεία για να σχεδιάσεις και να ζωγραφίσεις. Μπορείς να την κόψεις και να την έχεις μαζί σου παντού!
Συγγραφέας/εις: Smith Sam, Clarke Phil, Μπακογεώργου Ελένη
ISBN: 9789601673752
Εκδόσεις Πατάκη
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 32

Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών



Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Νονός Ντρόσελμάγερ εμφανίζεται με δώρα πανέμορφα και μαγικά για τα μικρά βαφτιστήρια του. Κομψές μπαλαρίνες, ένα δέντρο-θαυμάτων, όμορφα βιβλία, ένα εντυπωσιακό κάστρο και μια όμορφη κούκλα καρυοθραύστη. Η Μαίρη ερωτεύεται αυτή τη γοητευτική κούκλα και θέλει να αναλάβει τη φροντίδα της. Ωστόσο, όταν το ρολόι σημαίνει μεσάνυχτα, κάτι απίστευτο συμβαίνει σ’ αυτές τις χειροποίητες κούκλες… ζωντανεύουν, η μια μετά την άλλη. Η Μαίρη παρασύρεται σ’ ένα απίστευτο ταξίδι με τον Καρυοθραύστη, σε τούτη τη μαγική κλασική ιστορία του Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Με την υπέροχη, πρωτότυπη εικονογράφησή της, η βραβευμένη καλλιτέχνης Gail De Marcken αποδίδει με τον πιο όμορφο τρόπο το πνεύμα αυτού του εκπληκτικού παραμυθιού, στο οποίο πρωταγωνιστούν η τιμή, η οικογένεια και… η περιπέτεια.
Συγγραφέας: Hoffmann Ernst Theodor Amadeus
Εκδότης: Άγκυρα
ISBN: 9789605473969
Αριθμός Σελίδων: 56
Προτεινόμενη Ηλικία: 5

Τικ-Τακ Χριστούγεννα


Τα Χριστούγεννα µπορούν να αλλάξουν τη ζωή µας για πάντα.
Να µας δείξουν τη χαρά της ζωής.
Να ενώσουν οικογένειες, φίλους, γνωστούς.
Να μας βγάλουν από τη μοναξιά μας για πάντα.
Συγγραφέας:Πετρή Δέσποινα
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
ISBN: 9789601431239
Αριθμός Σελίδων: 40
Προτεινόμενη Ηλικία: 3 έως 6

Ο Τρακατρούκας ο καλικάντζαρος



Μια φορά και δυο καιροί, όπως λεν τα παραμύθια, ήταν οι καλικάντζαροι.
Ξέρετε, εκείνα τα ζαβολιάρικα πλασματάκια που έχουν μακριά τριχωτά πόδια,
είναι κακομούτσουνα, μιλάνε τη δική τους γλώσσα
και όλοι τα φοβούνται…, εκτός από τα παιδιά!
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν
και όλα τα καλικαντζαράκια ετοιμάζονται
για το μεγάλο ταξίδι τους στη γη.
Ο Τρακατρούκας είναι ο πιο μικρός και… λίγο διαφορετικός.
Γεννημένος με το ένα πόδι λίγο πιο κοντό,
θα ξεκινήσει κι αυτός για ανακαλύψεις και σκανταλιές,
μόλις σημάνει η τρομπέτα του αρχιμουσικού!
Είστε έτοιμοι να τον ακολουθήσετε;
Είστε έτοιμοι να κάνετε παρέα στον Τρακατρούκα
στη μεγάλη χριστουγεννιάτικη περιπέτειά του;
Συγγραφέας: Μπετεινάκη Ελένη
Εκδότης: Ελληνοεκδοτική
ISBN: 9789605631352
Αριθμός Σελίδων: 48

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου