Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Γονείς, αφήστε τα κινητά σας…



Η υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων από τους γονείς «καταστρέφει» την οικογενειακή ζωή και επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία των παιδιών.
Οι γονείς καλό θα ήταν να εξετάσουν τη σχέση τους με τις οθόνες (κινητά, υπολογιστές, tablets…) και να αναρωτηθούν αν είναι υπό έλεγχο ή εμποδίζει την ομαλή οικογενειακή λειτουργία και δραστηριότητα.
Στις μέρες μας πολλοί γονείς χρησιμοποιούν το κινητό τους συνεχώς μπροστά στα παιδιά. Αυτή η συμπεριφορά κάνει τα παιδιά να νοιώθουν ασήμαντα. Τα παιδιά πληγώνονται, πικραίνονται, απογοητεύονται.
Γονείς, σκεφτείτε μόνο πόσες φορές έχει προσπαθήσει το παιδί σας να σας τραβήξει την προσοχή, είτε δείχνοντας σας είτε λέγοντας σας κάτι, κι εσείς το αγνοείτε.
Το εκπληκτικό video animation που θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια καταφέρνει μέσα σε δύο λεπτά να μας δείξει πως η αλόγιστη χρήση των κινητών από τους γονείς πληγώνει τα παιδιά και τα απογοητεύει… Κι όχι μόνο, όπως θα δούμε στο τέλος της ιστοριούλας, καταστρέφει όλη την οικογενειακή ζωή.
Στην ιστορία, ένα μικρό κοριτσάκι παίζει ήσυχο και χαρούμενο στο σπίτι του. Κάποια στιγμή ακούει την πόρτα και αντιλαμβάνεται πως έχει επιστρέψει ο πατέρας του… κρατώντας το κινητό στα χέρια του. Τον βλέπει και τον πλησιάζει όλο χαρά για να του μιλήσει… όμως ο μπαμπάς της είναι απορροφημένος στο κινητό του, την χαϊδεύει απλά στο κεφάλι και συνεχίζει να βλέπει το κινητό του. Η απογοήτευση φανερά ζωγραφισμένη στο προσωπάκι της μικρής…
Η μικρούλα όμως αναζητά και πάλι την προσοχή του γονιού της. Την βλέπουμε να προσπαθεί να δείξει με περηφάνια στον πατέρα της τις εργασίες της, τους βαθμούς της, όμως ο γονιός είναι ακόμα απορροφημένος με το κινητό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου