Πέμπτη 21 Απριλίου 2016Η UNESCO, καθιέρωσε την συγκεκριμένη ημερομηνία εορτασμού, καθώς στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, και ο Άγγλος Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
Τα βιβλία στις μέρες μας, έχουν «παραγκωνιστεί» αρκετά λόγω της τεχνολογίας. Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα, που τους αρέσει το διάβασμα, αλλά στην πιο σύγχρονη εκδοχή, καθώς επιλέγουν τα e-books. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο.
 Το βιβλίο είναι κουλτούρα, είναι μέσο μετάδοσης πολιτισμού! 
Και παρόλο που λογικά ανήκεις στη νέα γενιά, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όταν βλέπεις βιβλία να σου φαίνονται «vintage» και «απαρχαιωμένα», ή να τα συνδέεις ενδόμυχα με τις ψυχαναγκαστικές ώρες διαβάσματος για τις απαιτήσεις του σχολείου, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα βιβλία είναι»θησαυρός»!
Μεταλαμπαδεύουν γνώσεις, σοφία, φαντασία, συναίσθημα. Σε «ταξιδεύουν» σε μέρη που μπορεί να μη πας ποτέ, ή σε εμπνέουν αφού τα διαβάσεις, για τα ταξίδια που θα θες να κάνεις στο μέλλον. Κυρίως όμως «ταξιδεύουν» τη ψυχή σου και το πνεύμα σου σε άλλα μέρη, άλλες εποχές, «παρέα» με άλλους ανθρώπους.
«Καλλιεργούν» το πνεύμα σου, μεταδίδουν αξίες και σου δίνουν την ευκαιρία να ζήσεις πολλές ζωές μέσα από τις περσόνες των βιβλίων για τις οποίες θα διαβάσεις. Μην υποτιμάς την αξία τους. Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα που να άπτεται της θεματολογίας του γούστου σου (π.χ. ποίηση, λογοτεχνία, μυθιστορήματα, φαντασίας, ιστορικά, κτλ.) και που ξέρεις; Ίσως σου γίνει συνήθεια. Επιπλέον σε κάθε σπίτι υπάρχει μια κάποια γκάμα βιβλίων, μικρή ή μεγάλη. Τσέκαρε την κι όλο και κάποιο «διαμαντάκι» θα βρεις!
                                                                    πηγή: www.neolaia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου