Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Γνωρίζω το αίμα μου - Χαρίζω το αίμα μου

Οι μαθητές των Δ', Ε' και Στ' τάξεων του σχολείου μας υλοποίησαν πρόγραμμα με θέμα: "Γνωρίζω το αίμα μου - Χαρίζω το αίμα μου", το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δικτύου Αγωγής Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης με τη συνεργασία του ΠΕΔΥ - ΜΥ Καβάλας και των Σχολικών Συμβούλων της 1ης και 2ης εκπ/κης περιφέρειας Π.Ε. Καβάλας.
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία με το αίμα (συστατικά, λειτουργία, χρησιμότητά του) και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι γνωρίζοντας το παιδί τη σπουδαιότητα αλλά και τις υπάρχουσες ανάγκες για μετάγγιση αίματος ευαισθητοποιείται το ίδιο και είναι ικανό να ευαισθητοποιήσει άτομα του οικείου περιβάλλοντός του.
Μέσα λοιπόν από διάφορες δράσεις ( εργασίες σε ομάδες, παιχνίδια ρόλων, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, επίσκεψη στο σχολείο μας νοσηλευτριών του ΠΕΔΥ Καβάλας, παρακολούθηση DVD με τίτλο "Αιμοσφαίρια - Ταξίδι στην πηγή της ζωής" που έχει επιμεληθεί ο Σύλλογος Θεσ/νίκης "Πηγή Ζωής" και συμπλήρωση τετραδίου εργασιών με ασκήσεις εμπέδωσης) τα παιδιά συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα του αίματος και της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Κάποιες από τις δραστηριότητες:



 1) Ζωγραφική









2) Διατροφή πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνη C




3) Επίσκεψη στο σχολείο νοσηλευτριών του ΠΕΔΥ Καβάλας, ενημέρωση και συζήτηση για το αίμα και την εθελοντική αιμοδοσία









4) Κουκλοπαράσταση  από τη νοσηλεύτρια Κατερίνα Μαχαιρίδου με τίτλο: "Ο Ιμάμ χρειάζεται αίμα"







5) Παιχνίδια ρόλων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου