Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013


ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ...ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ


Το σχολείο είναι ο χώρος που οι μαθητές περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους. Είναι σημαντικό, αυτός ο χώρος να είναι φιλικός. Στο προαύλιο τα παιδιά παίζουν, συναντιούνται, επικοινωνούν, διασκεδάζουν, ξεκουράζονται. Κατά συνέπεια η διαμόρφωση και αξιοποίηση του πρέπει να αναδεικνύει όλες αυτές τις ανάγκες τους. Η αγάπη των παιδιών για το σχολείο περνάει έτσι κι αλλιώς από τη σχολική αυλή κι αυτό ξεκινάει κάθε πρωί από ένα χαρούμενο κι ευγενικό καλωσόρισμα στην πρωινή προσευχή.
Έχοντας αυτά στο νου μας θελήσαμε να διαμορφώσουμε την αυλή μας, έτσι ώστε να πληρεί τα προαναφερθέντα.
Η κύρια παρέμβασή μας στον προαύλιο χώρο ήταν ο σχεδιασμός ομαδικών παιχνιδιών στο τσιμεντένιο δάπεδο.
Το πετύχαμε με την πολύτιμη βοήθεια του ΚΠΕ Φιλίππων, που πρόσφερε τα χρώματα και την κ. Αγαθαγγέλου Αναστασία, μέλος της Π.Ο. του ΚΠΕ Φιλίππων, που σχεδίασε τα παιχνίδια στο δάπεδο.
Οι μαθητές εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια (τρεις ημέρες) με μεγάλο ζήλο και οι ώρες που ασχολήθηκαν ήταν ώρες χαράς και δημιουργικής απασχόλησης. 3 σχόλια:

 1. Με κάνετε να ζηλέυω που τελείωσα αυτό το σχολείο το 1963 και δεν είμαι και σήμερα μαθητής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σας κλέβουμε την ιδέα! Κοντοχωριανοί είμαστε, κάποιον θα βρούμε να μας τα φτιάξει κι' εμάς. Αυτός ο διευθυντής σας, μήπως έπαθε κάτι με την μνήμη του; Ξεχνάνε έτσι τους φίλους απ' τα παλιά;
  Ωστόσο, καταπληκτική παρέμβαση για δημιουργικό παιχνίδι και στο διάλειμμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζηλεύω, γτ πριν 2 χρόνια ήμουν εκεί, σε αυτό το σχολείο....χαίρομαι που συνεχίζεται η "επαφή" με το ΚΠΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή