Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

9 Οκτωβρίου: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΩΝΗ Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.
Τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών.
Κάθε χρόνο διακινούνται διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.


το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο


Τα πρώτα γραμματόσημα κυκλοφόρησαν το 1840 στην Αγγλία με την προτομή της βασίλισσας Βικτωρίας , ενώ το πρώτο ελληνικό γραμματόσημο κυκλοφόρησε το 1861 με την κεφαλή του Ερμή από τα ελληνικά ταχυδρομεία .

Το 1824 ο Ιωάννης Καποδίστριας υπογράφει το ψήφισμα για την ίδρυση του Γενικού Ταχυδρομείου .Σήμερα οι άνθρωποι δεν αλληλογραφούν με την ίδια συχνότητα όπως σε παλαιότερες εποχές , καθώς η γραπτή επικοινωνία των ανθρώπων γίνεται με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο .

Δραστηριότητες στο σχολείο:
 
Αφού διαβάσαμε πληροφορίες για την ιστορία των ταχυδρομείων και των γραμματοσήμων και είδαμε πολλές φωτογραφίες σχετικές με το θέμα, ζωγραφίσαμε δικά μας γραμματόσημα.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου