Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μμμ...μύρισαν Χριστούγεννα!!

        Θέλετε από τους στολισμένους δρόμους και μαγαζιά, θέλετε από την αλλαγή του καιρού, θέλετε από τις μυρουδιές που βγαίνουν από τους σπιτικούς φούρνους, η διάθεση όλων έχει αλλάξει..Όλοι περιμένουν τον Άγιο Βασίλη με τα δώρα!! Μικροί και μεγάλοι. Τα Χριστούγεννα έφτασαν...Άραγε να τα γιορτάζουν και σε άλλες χώρες με τον ίδιο τρόπο όπως κι εμεις; Κάποιοι μαθητές έψαξαν και βρήκαν τα ηξής:
  •         ΓΕΡΜΑΝΙΑ:  Στις 6 Δεκεμβρίου στη Γερμανία γιορτάζουν κι εκεί τον Αγ. Νικόλαο. Την προηγούμενη μέρα το βράδυ τα παιδιά καθαρίζουν πολύ καλά τις μπότες τους και περιμένουν το πρωί να τους φέρει τα δώρα τους ο Άγιος Νικόλας.
  •        Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Στη Μ.Βρετανία τα παιδιά δεν ταχυδρομούν το γράμμα τους στον Father Christmas. Το ρίχνουν στη φωτιά στο τζάκι ώστε να ανέβει από την καμινάδα για να ταξιδέψει ως το Βόρειο Πόλο. Αν το γράμμα καεί αμέσως πρέπει να το ξαναγράψουν.
  •       ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στην Ουκρανία ο Παγωμένος Πατέρας φθάνει με το έλκηθρο το οποίο σέρνουν μόνο τρείς τάρανδοι ενώ τον συνοδεύει και ένα κοριτσάκι, το Κορίτσι-Νιφάδα που φορά ένα λαμπερό μπλε κοστούμι με λευκή γούνα και ένα στέμμα που έχει το σχήμα μιας νιφάδας χιονιού.
  •        ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:  Στην Αυστραλία, μετά το χριστουγεννιάτικο γεύμα, όλοι πηγαίνουν μια βόλτα στην παραλία ή πάνε για ένα παιχνίδι κρίκετ. Το αστείο είναι πως το έλκηθρο του Άη Βασίλη δεν το σέρνουν τάρανδοι αλλά οχτώ καγκουρώ. 
  •            ΙΤΑΛΙΑ: Στη Βενετία, πάλι τον Μεσαίωνα, ο Δόγης κι ο λαός πήγαιναν την νύχτα των Χριστουγέννων στο γειτονικό νησάκι του Αγίου Γεωργίου να προσκυνήσουν το λείψανο του Αγίου Στεφάνου. Στην παραλία του νησιού περίμεναν βενετσιάνικες αρχόντισσες ντυμένες στα μαύρα και στολισμένες με κοσμήματα, για να υποδεχτούν τον Δόγη και να τον συνοδέψουν μέχρι το ναό. Μετά το τέλος της λειτουργίας όλη η λαμπρή συνοδεία έμπαινε στις γόνδολες και διασχίζοντας τα νερά ξαναγύριζαν στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, όπου άρχιζε μεγάλο γλέντι, που συνεχιζόταν μέχρι το πρωί.
                                                                                                Από τους μαθητές της ΣΤ' 
                                                                                                       Αναστασία Τσακίρη
                                                                                                       Σάββας Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου