Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

 

Δημιουργικές Καλοκαιρινές Δραστηριότητες για τα παιδιά που ενισχύουν την σχέση μαζί τουςΤο καλοκαίρι έφτασε, τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους για χαλάρωση και διασκέδαση. Υπάρχει όμως το δίλημμα για πολλούς γονείς, τι θα κάνουν τα παιδιά που μένουν στο σπίτι, ιδιαίτερα όταν αυτοί εργάζονται και δεν έχουν φύγει ακόμη για διακοπές.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να μην περνούν όλο το χρόνο τους μπροστά στην τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή τον υπολογιστή. Μπορούμε να εμπλουτίζουμε το καθημερινό τους πρόγραμμα με διαφορετικές δραστηριότητες που θα τα απασχολήσουν δημιουργικά και να βρούμε χρόνο να ασχοληθούμε και εμείς μαζί τους, μέσω του παιχνιδιού που είναι και ο καλύτερος τρόπος να ενισχυθεί η σχέση μας με το παιδί.

Μερικές δημιουργικές ιδέες για δραστηριότητες ανάλογα την ηλικία είναι:

  • Να τα προμηθεύσουμε με πολύχρωμους μαρκαδόρους, νερομπογιές χαρτόνια, κοχύλια για να ζωγραφίσουν και να φτιάξουν κατασκευές, χειροτεχνίες, κολάζ
  • Να επιλέξουμε παιχνίδια που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, όπως πάζλ και επιτραπέζια
  • Να συζητήσουμε μαζί τους τα βιβλία ή τα παραμύθια που διαβάσανε
  • Να επισκεφθούμε μουσεία, μνημεία, πάρκα και χώρους ενδιαφέροντος που έχουν να μας διδάξουν κάτι
  • Να φυτέψουμε μαζί λουλούδια στον κήπο ή στο μπαλκόνι
  • Να μπούμε μαζί στην κουζίνα ώστε να φτιάξουμε μια πίτσα, ένα γλυκό, και παιδικές λιχουδιές
  • Να πάμε μαζί για περπάτημα, ποδήλατο, ή σινεμά

Το σημαντικό είναι να περάσουμε ποιοτικό, δημιουργικό και χαρούμενο χρόνο με τους μικρούς μας ήρωες. Να επιλέξουμε δραστηριότητες που είναι και σε εμάς ευχάριστες, ώστε να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και εμείς και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά μαςενισχύοντας τις οικογενειακές σχέσεις.

                                                                  πηγή: www.interasco.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου