Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Τέσσερα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο ανάποδα σε εμπόλεμη ζώνη



Amir Schiby. Ισραηλινός καλλιτέχνης. Ένα φωτογραφικό κολάζ που τιμά τη μνήμη του Ahed Atef Bakr, του Zakaria Ahed Bakr, του Mohamed Ramez Bakr και του Ismael Mohamed Bakr, τεσσάρων παιδιών 9, 10 και 11 ετών που έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία της Γάζας.
Στο κολάζ που δημιούργησε βλέπουμε μια μπάλα ποδοσφαίρου να κυλά πλάι στις σκιές τεσσάρων παιδιών που προσπαθούν να διαφύγουν καθώς ο ήλιος φεύγει και η νύχτα έρχεται. Το παιχνίδι σταμάτησε απότομα. Τα παιδιά τρέχουν να σωθούν. Δεν θα προλάβουν.
«Ως φόρο τιμής σε όλα τα παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες ζώνες», έγραψε ο Ισραηλινός καλλιτέχνης το 2014 στη σελίδα του στο Facebook.
Τα παιδιά σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την παραλία στην οποία ξεκίνησε επίθεση μία κανονιοφόρος του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού. Όχι, δε θα ασχοληθούμε με το ιστορικό/πραγματικό σκέλος της ιστορίας. Στόχος μας είναι και θα είναι να δείξουμε στα παιδιά τι πραγματικά είναι ο πόλεμος. Πόσο διαφορετικές είναι οι συνθήκες στις οποίες ζουν πολλά παιδιά ανά τον κόσμο.
Τι βλέπουμε στη φωτογραφία;
Τι κάνουν αυτά τα παιδιά;
Γιατί είναι ανάποδα οι σκιές τους;
Γιατί τρέχουν;
Τι μπορεί να έχει συμβεί;
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου