Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Διευθυντής δημιούργησε στο σχολείο του τo πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με παιδαγωγική προσέγγιση


Το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα με τεκμηριωμένη παιδαγωγική προσέγγιση, κοντά στην ηλικία των μαθητών, ανοίγει τις πόρτες του για επισκέψεις σχολείων.
Το πάρκο δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου στη Χαλκιδική σε έκταση 500 τ.μ. Ο εμπνευστής και η ψυχή της δημιουργίας του είναι ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Μισαηλίδης Βασίλης.
Στην προσπάθεια κατασκευής του πάρκου μεγάλη ήταν και η συνεισφορά και της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Πάρκου είναι τα ξύλινα χειροποίητα αυτοκινητάκια που διαθέτει, τα οποία κατασκευάστηκαν από κάτοικο της περιοχής.
Το Πάρκο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από βιωματικές δράσεις να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και γενικά να προωθήσουν και να καλλιεργήσουν θετικά πρότυπα κυκλοφοριακής κουλτούρας που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας.
Σ΄ αυτό θα μπορούν να τοποθετούνται σήματα οδικής κυκλοφορίας, υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.
Με σύνθημα «Φωνάζουμε λοιπόν STOP στα ατυχήματα» το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου περιμένει να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για μία διαφορετική προσέγγιση της Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής κατασκευάστηκε με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και δωρεές φορέων και κατοίκων του χωριού.
Μέσω ανοικτής πρόσβασης απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερομένους και έχει τη φιλοδοξία να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής.
Είναι πραγματικά το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα με τεκμηριωμένη παιδαγωγική προσέγγιση κοντά στην ηλικία των μαθητών!!
                                                                                      π ηγή: www.fresh-education.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου