Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

3 τόνοι πλαστικών έγιναν… πολύχρωμο δάσος


Οι άνθρωποι που εργάζονται στη συγκομιδή απορριμμάτων, δεν κατατάσσονται ψηλά στην κλίμακα εισοδήματος ούτε στην κοινωνική πυραμίδα. Ωστόσο, το επάγγελμά τους είναι από τα χρήσιμα και πιο αναγκαία γιατί αυτοί βοηθούν στο να μην «πνιγούμε» από τα σκουπίδια αλλά και στην ολοκλήρωση της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.
Στην Πόλη του Μεξικού, αυτοί οι… ήρωες ονομάζονται Pepenadores και με τη βοήθειά τους, τα παιδιά τους, μαθητές, ένα ορφανοτροφείο, ένα γηροκομείο και περισσότεροι από 100 εθελοντές, μετέτρεψαν 3 τόνους πλαστικών αποβλήτων σε ένα πολύχρωμο δάσος από πλαστικά λουλούδια, δέντρα και ζώα σε μια έκταση 500 τ.μ.

Χρειάστηκαν 8 εβδομάδες για να τη συλλογή των σκουπιδιών και τη δημιουργία του… πλαστικού δάσους που εκτίθεται στον βοτανικό κήπο Chapultepec. Το πλαστικό των σκουπιδιών μετατράπηκε σε φιγούρες ζώων, δέντρων και λουλουδιών. Αυτή η κίνηση είναι ένας τρόπος να μάθουν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι πώς γίνεται η συγκομιδή των πλαστικών και των σκουπιδιών γενικότερα αλλά και ποια είναι η σημασία της ανακύκλωσής τους.












                                                              πηγή: www.perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου