Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

15+1 δραστηριότητες για ένα δημιουργικό Σαββατοκύριακο με τα παιδιά!


Με τις δραστηριότητες αυτές τα παιδιά θα μείνουν μακριά από τις οθόνες του υπολογιστή/τάμπλετ/ κινητού. Θα έρθουν κοντά με τους γονείς τους και θα ανυπομονούν να τις κάνετε ξανά και ξανά! Και σίγουρα θα μιλάνε στους φίλους τους για ένα υπέροχο και αξέχαστο Σαββατοκύριακο στο σπίτι!1. Η μέρα ξεκινάει από το πρωινό. Από μικρά πρέπει να μάθουν να τρώνε πάντα πρωινό . Με το που ξυπνήσουν ετοιμάστε μαζί το πρωινό τους. Πάρτε μερικές ιδέες για δημιουργικά πρωινά με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών.
                                                                    
2. Φτιάξτε μαζί μια λίστα με τα απαραίτητα για το σπίτι από το σουπερ μάρκετ. Πηγαίνετε μαζί και εξηγείστε στα παιδιά πως θα αγοράσετε μόνο ότι λέει η λίστα . Αφήστε τα να σας οδηγούν εκείνα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ.
3. Μαγειρέψτε μαζί ! ΝΑΙ ξετρελαίνονται για μαγειρική . Εξηγήστε κάθε βήμα σας και πείτε τους πως χρειάζεστε την βοήθεια τους , στο ανακάτεμα, να σας φέρνουν τα υλικά κ.α.
4. Ζαχαροπλαστική μαζί ! Φτιάξτε το αγαπημένο τους κέικ, κουλουράκια σε διάφορα σχήματα ή γράμματα και αριθμούς με τη ζύμη.
5. Φυτέψτε. Εάν έχετε κήπο καλλιεργήστε λαχανικά, φυτά, λουλούδια ανάλογα με την εποχή. Έτσι θα μάθουν και τι ευδοκιμεί την κάθε εποχή του χρόνου. Εάν δεν έχετε κήπο, υπάρχει η εναλλακτική να φυτέψετε σε γλαστράκια η μέσα σε μπολάκια από γιαούρτι διάφορα όσπρια και να φυτρώσουν. Θυμάστε που φυτεύατε φακές;
6. Κάντε δουλείες του σπιτιού μαζί. Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, βάλτε πλυντήριο μαζί, στρώσιμο κρεβατιών.
7. Διαβάστε παραμύθια ! Όχι μόνο το βράδυ πριν τον ύπνο, αλλά και όποτε έχετε ελεύθερη ώρα.
8. Παίξτε παντομίμα με τα παραμύθια που διαβάσατε μια σκηνή ή και ολόκληρο το παραμύθι.
9. Ζωγραφίστε: Τους ήρωες των παραμυθιών, σκηνές από τα παραμύθια, κάτι εποχιακό ή μια ζωγραφιά σε πλαίσιο.
10. Φτιάξτε παζλ και μετά κάντε τα κορνίζα στο τοίχο του δωματίου τους.
11. Παίξτε επιτραπέζια. Υπάρχουν επιτραπέζια ειδικά για παιδιά.
12. Κυνήγι θησαυρού. Ναι μέσα στο σπίτι ! Κρύψτε ένα αντικείμενο . Δώστε λίγες πληροφορίες και αφήστε τα παιδιά να το βρουν. Στο τέλος μη ξεχάσετε την ανταμοιβή !!!
13. Χορέψτε. Βάλτε δυνατά τα τραγούδια και πάμε! Κάντε διαγωνισμό χορού!
14. Τραγουδήστε καραόκε τα αγαπημένα τους τραγούδια.
15. Δημιουργείστε τη δική σας ιστορία με πρωταγωνιστές εσάς. « Μια φορά και έναν καιρό…». Γράψτε κάπου να τη θυμάστε . Κάθε μέρα και άλλη ιστορία
16. Διαβάστε κόμικς και έπειτα φτιάξτε το δικό σας .
Τέλος, υπάρχει περίπτωση τα παιδιά να ζητήσουν να μείνουν λίγη ώρα μόνα τους να ασχοληθούν με τα παιχνίδια τους (είτε είναι Lego, playmobil κ.α) μην αρνηθείτε, διότι είναι πολύ σημαντικό γι αυτά, είναι και αυτό μέρος της ανάπτυξής τους. Μαθαίνουν να αξιοποιούν τον ελεύθερο τους χρόνο, χωρίς τα δικά σας όρια στο παιχνίδι.
                                                                                     πηγή: www.babyradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου