Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Οικολογικά SMS στην αρχαία αγορά


Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2016 η Ε και Στ τάξη υλοποίησαν μονοήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλίππων με θέμα: "Οικολογικά SMS στην αρχαία αγορά". Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων έχει ως στόχους, τα παιδιά να γνωρίσουν το ιστορικό και αρχαιολογικό περιβάλλον της περιοχής και ειδικότερα την αγορά των αρχαίων Φιλίππων και να συγκρίνουν τη διαχείριση του περιβάλλοντος την εποχή εκείνη με τη σημερινή. 


Οι συντονιστές του προγράμματος κ. Κελίδης και κ. Ευθυνόπουλος , τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, μας υποδέχτηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, όπου έπαιξαν με τα παιδιά παιχνίδια γνωριμίας.




Ακολούθησε ο χωρισμός των παιδιών σε δύο ομάδες. Έπειτα τους δόθηκαν καρτέλες με εικόνες από την ιστορία: "Μια μέρα στην αρχαία αγορά" ανακατεμένες, τις οποίες έπρεπε να βάλουν στη σειρά και να γράψουν μια ιστοριούλα που διάβασαν μέσα στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.





Μέσα στον χώρο του θεάτρου μετά την ανάγνωση της ιστορίας από τις δύο ομάδες ο κ. Κελίδης τη διάβασε ολοκληρωμένη και πληροφόρησε τα παιδιά για τα κύρια μέρη ενός αρχαίου θεάτρου.




Οι δράσεις συνεχίστηκαν και τέλειωσαν στην αρχαία αγορά των Φιλίππων, όπου οι μαθητές έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.



Οι δύο ομάδες αφού πληροφορήθηκαν κάποια πράγματα σχετικά με την ιστορία των Φιλίππων, ξεκίνησαν η μία ομάδα προς τα δεξιά και η άλλη προς τα αριστερά πάνω στην παλιά Εγνατία οδό να ψάχνουν τα τηλεφωνάκια (φιδάκια) με τα μηνύματα-οδηγίες για τους διάφορους σταθμούς. Τελικός σταθμός τα μαγαζάκια της αρχαίας αγοράς, όπου εκεί έπαιξαν τους πελάτες και τους καταστηματάρχες στην αρχαία εποχή.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου