Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η ΛΕΞΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ

Η βασική δράση της φετινής εκστρατείας της Actionaid για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση

"Εάν όλοι πηγαίναμε στο σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο...
"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ"
Λίγα λόγια για τη δράση:

Το Σεπτέμβρη του 2015 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ειδική σύσκεψη για την Ανάπτυξη όπου θα ψηφιστούν οι νέοι στόχοι που θα διαδεχτούν τους αναπτυξιακούς στόχους. Αυτοί οι νέοι στόχοι κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζονται Βιώσιμοι Στόχοι για την Ανάπτυξη και θα έχουν ένα βάθος χρόνου 15 ετών (2015-2030) για να επιτευχθούν.
Η Εκπαίδευση για Όλους δεν πρέπει να λείπει από τους νέους Στόχους. Αντίθετα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Και η συμβολή όλων μας, ως ενεργοί πολίτες του κόσμου είναι απαραίτητη! Ζητάμε να ληφθούν άμεσα και αποφασιστικά βήματα ώστε τα 58 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται εκτός Δημοτικού Σχολείου να μπορούν να πάνε σχολείο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να ταξιδέψει και η δική μας φωνή μέχρι εκεί;

Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα βίντεο το οποίο θα το στείλουμε στον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης ο/η οποίος/α θα ταξιδέψει το Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη. Στο βίντεο θέλουμε να σχηματίσουμε ένα μήνυμα δυνατό όπου θα φαίνεται η μαζική και δημιουργική συμμετοχή των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους, ένα μήνυμα που θα τους ζητάμε να αναλάβουν δράση και να παίξει και η χώρα μας ενεργό ρόλο στις διεργασίες αυτές.

Για το Δημοτικό το μήνυμα είναι:
"Ηγέτες του κόσμου ακούστε,
Εάν όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο..."
                                     (το κείμενο είναι από τη σελίδα της Actionaid)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου