Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

29 Μαρτίου 2014: Η  ΩΡΑ  ΤΗΣ  ΓΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!
Η Ώρα της Γης, είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία.

Διοργανώνεται το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου κάθε χρόνο, για να ενισχύσει το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και να μας δείξει ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

Απλά αρκεί τοΣάββατο 29/3/2014, να σβήσεις τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης. Από 8:30 μέχρι 9:30 μ.μ.
 
Η Ώρα της Γης είναι μια πολύ «ορατή» συμβολική δράση στην οποία εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο μπορούν εύκολα να συμμετέχουν. Μέσα από μια γιορτή, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις:
«Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!»
Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δε δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, το μήνυμα που στέλνουν εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα, συμβάλλει στη διαμόρφωση του κατάλληλου πολιτικού κλίματος για την επίλυση των σοβαρότερων περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη. 
Γιατί να συμμετέχω;
Επειδή εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας!
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα - είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!
Ο Spider-Man θα είναι ο πρώτος Υπερήρωας- Πρεσβευτής της Ώρας της Γης, του παγκόσμιου κινήματος που οργανώθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, με ένα μήνυμα που εμπνέει τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν υπερήρωες για τον πλανήτη.
Η Ώρα της Γης έχει μεγαλώσει τόσο που εμπλέκει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε είδους, σε 7.000 πόλεις και 154 χώρες και επικράτειες. Η Ώρα της Γης δε σημαίνει μόνο ότι κλείνουμε τα φώτα –είναι και η συνεργασία των ανθρώπων από κάθε πλευρά της Γης, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό του πλανήτη.
 Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμή σας, μην υποτιμάτε τι μπορείτε να κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου