Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΑΧΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΦΙΛΙΠΠΩΝ


Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 οι μεγάλες τάξεις (Δ',Ε',ΣΤ') του σχολείου μας συμμετείχαν σ' ένα μονοήμερο πρόγραμμα του ΚΠΕ Φιλίππων με τίτλο:"Βραχογραφίες, ένα παραμύθι χαραγμένο στην πέτρα" με υπεύθυνους συντονιστές προγράμματος τους κ.κ. Κελίδη Κυριάκο και Ευθυνόπουλο Μηνά, μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας του ΚΠΕ Φιλίππων.
Καταρχήν οι μαθητές/τριες αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες επισκέφτηκαν τις βραχογραφίες των Φιλίππων, οι οποίες βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη -Ηλία. Εκεί ενημερώθηκαν για τις βραχογραφίες και κατόπιν σε ζελατίνα προσπάθησαν να αποτυπώσουν τα σχέδια, τα οποία με τη ρίψη νερού επάνω στην πέτρα γίνονταν περισσότερο εμφανή.


Έπειτα συγκεντρώθηκαν στις καινούριες βραχογραφίες στον Προφήτη - Ηλία που φιλοτέχνησαν το 2010 κάποιοι μαθητές ενός βιωματικού σχολείου της Στουτκάρδης μαζί με τους καθηγητές τους.

Αφού χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ο κ. Κελίδης διάβασε ένα κείμενο και έπειτα τα παιδιά προσπάθησαν να εντοπίσουν τι δηλώνει η κάθε παράσταση σε καθεμιά από τις πλευρές του βράχου για τον άνθρωπο. 
(Στις τρεις πλευρές του βράχου είναι σκαλισμένες παραστάσεις του ανθρώπου στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.)
Τέλος δόθηκε στα παιδιά ένα κομμάτι μάρμαρο, όπου με τη βοήθεια ενός χαρακτικού μηχανήματος αποτύπωσαν μια παράσταση που τους έκανε εντύπωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου