Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

5 Ιουνίου: Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος

     5 Ιουνίου Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος.. Μία μέρα βέβαια δε φτάνει για την προστασία και τη φροντίδα του περιβάλλοντος, αλλά πρέπει με κάποιο τρόπο να τη θυμίζουμε στα παιδιά για την κάνουν κτήμα τους. Να κάνουν κτήμα τους το "Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά". Έτσι κι εμείς με τους μαθητές μας αποφασίσαμε να αρχίσουμε από την αυλή του σχολείου. Ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά κάθε μέρα αλληλεπιδρούν. Μοιράσαμε σακούλες στους μαθητές όλων των τάξεων και καθαρίσαμε τον προαύλιο χώρο μέσα στο οποίο παίζουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. 
                                        



                                                         
        Η δράση μας δεν τελείωσε εκεί. Βγήκαμε και έξω από το σχολείο πηγαίνοντας στο πιο κοντινό παρκάκι.. Το παρκάκι αυτό αποτελεί καθημερινό ορμητήριο των παιδιών κατά τις απογευματινές τους ώρες..Έχει και παιδική χαρά που ξέρουμε πως όλα τα παιδιά λατρεύουν και οι γονείς νιώθουν κάποια σχετική ασφάλεια αφήνοντάς τα εκεί. Πήραμε, λοιπόν, τις σακούλες μας στο χέρι και ξεκινήσαμε προς την κατεύθυνση αυτή. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως τα παιδιά κάνανε καλή δουλειά.




                                       
          Τέλος, γυρνώντας πάλι πίσω στο σχολείο, για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων σχετικά με την Παγκόσμια αυτή μέρα παίξαμε ένα παιχνίδι που αφορούσε με την ανακύκλωση. Αφού μιλήσαμε για τα σκουπίδια αυτά τα οποία δεν τα πετάμε στους ίδιους κάδους με τα υπόλοιπα, συγκεντρώσαμε στο κέντρο της αυλής σκουπίδια από τα υλικά αυτά. Σε κάποια απόσταση από αυτά βάλαμε 4 χαρτιά αναγράφοντας τις λέξεις: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και γυαλί. Μία λέξη σε κάθε ένα χαρτί. Τα παιδιά καλούνταν να περπατούν κρατώντας ένα σκουπίδι και να το ανταλλάσσουν μια ένα αντίστοιχο που κρατούσε κάποιος συμμαθητής τους. Η ανταλλαγή αυτή κρατούσε όσο ακούγονταν μουσική. Καθώς σταματούσε η μουσική έπρεπε τα παιδιά να τρέχουν στην αντίστοιχη γωνία ανάλογα με το σκουπίδι που κρατούσαν στο χέρι. Ήταν διασκεδαστικό και άρεσε στα παιδιά. Ελπίζουμε να έμεινε κάτι από όλα που ειπώθηκαν και να γίνει πράξη για να ένα περιβάλλον καθαρό!!
      




                                         
                                                                                         Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου

                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου