Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

     Το 2012 μπήκε και όλοι, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί κάνουν τα σχέδιά τους για τη νέα αυτή χρονιά. Όλοι ξεκινούν δυναμικά και με αισιοδοξία για μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Βάζουν στόχους και ελπίζουν πώς όλους θα τους πετύχουν στο κέντρο. Έτσι κι εμείς στην τάξη δώσαμε αυτή την υπόσχεση, πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, θα φροντίζουμε το περιβάλλον και τους γύρω μας. 
     Η προηγούμενη χρονιά είχε κλείσει πολύ θετικά, αφού το παζάρι που είχαμε κάνει με τα πράγματα που δε χρειαζόμασταν, μας απέφερε 90Ε. Κάναμε, λοιπόν, την καλή μας πράξη δίνοντας το ποσό που συγκεντρώθηκε στο "Χαμόγελο του παιδιού", με την ελπίδα ότι βάλαμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι ώστε να μην κλέισει ο εθελοντικός αυτός οργανισμός.
       Μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και με την έναρξη των μαθημάτων, τα παιδιά της Ε' και ΣΤ' τάξης στην ώρα των εικαστικών, αποφάσισαν να κάνουν ένα ημερολόγιο με τους μήνες. Ήθελαν όμως κάτι το διαφορετικό. Προτιμούσαν να το κατασκευάσουν εξολοκλήρου αυτά κι όχι να βάλουν κάποια φωτογραφία της τάξης. Έγραψαν επομένως τους μήνες όλους σε ένα χαρτί και κάθε ένα παιδί διάλεξε με βάση ένα προσωπικό του βίωμα διάλεξε κι ένα μήνα. Έπειτα, σε χρωματιστά χαρτόνια μεγέθους λίγο μεγαλύτερα από Α4 ζωγράφισαν μια εικόνα χαρακτηριστική του μήνα που είχαν διαλέξει. Στο κάτω μέρος του χαρτονιού τις μέρες και τους αριθμούς. Το αποτέλεσμα που βγήκε εντυπωσιάσε τα παιδιά. Έβαλαν το ένα χαρτόνι πίσω από το άλλο, άνοιξαν 2 τρύπες, πέρασαν μια κορδέλα και το κρέμασαν στον τοίχο. Εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά!! Καλή μας χρονιά λοιπόν....


                                                            

                                Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου