Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Για φαντάσου...




...για φαντάσου πώς θα ήτανε να ξαναχτίζαμε όλο τον κόσμο απ' την αρχή
τα τείχη όλα να γκρεμίζαμε
και να γεμίζαμε μόνο χαμόγελα τη γη...

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ευχαριστώ Ελλάδα...



Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από Ισπανούς δασκάλους και μαθητές, οι οποίοι ευχαριστούν την Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει σ' αυτόν τον κόσμο στο πέρας των αιώνων.
Το βίντεο δε χρήζει μετάφρασης, καθώς το σύνολο των λέξεων που χρησιμοποιούνται έχουν τη ρίζα τους στην  αρχαία Ελλάδα.
"Ευχαριστώ για τον Αρχιμήδη, τον Πυθαγόρα, τον Θαλή, για τη φυσική, την ιατρική, τον Ιπποκράτη, την τέχνη, το θέατρο, τον αθλητισμό, τη χαρά, την ευδαιμονία, τη μουσική, την αρμονία, το πεντάγραμμο, το ημιτόνιο, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τη δημοκρατία, την πολιτική, την αρχιτεκτονική, τον Παρθενώνα, τη μυθολογία..."

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΑ"   ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ



Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Ηρακλής Λαμπαδαρίου (δημιουργός των εκδόσεων Σαϊτα), ο οποίος στην αρχή ενημέρωσε τους μαθητές για τις Εκδόσεις Σαϊτα και το όραμά τους και κατόπιν με αφορμή το παραμύθι "Η Πολιτεία που δεν είχε Χριστούγεννα" της Ευρυδίκης Αμανατίδου,μαζί με τα παιδιά έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες, τρισδιάστατα αστέρια με φύλλα εφημερίδας, είδαν πως μπορούν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από παλιά υφάσματα και ρολά (κουζίνας και χαρτί υγείας).

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΙΝΩΝ ΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ


Το σχολείο μας με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία συμμετείχε σε διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε η "ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ" για τη συμπλήρωση δέκα ετών λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π - Α.Μ.Ε.Α.), όπου απέσπασε δύο βραβεία.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ



Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής επισκεφτήκαμε την Ονειρούπολη στην πόλη της Δράμας, η οποία φέτος λειτουργεί για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.



ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ 
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013




Το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες (3/12/2013),  προσκαλεί όλους τους γονείς και κηδεμόνες, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 16:30-19:15, να παρακολουθήσουν την ταινία με θέμα τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κάθε μαθητής. Η ταινία θα βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε λίγο περισσότερο τα παιδιά και μαθητές μας.
                                                       Σας περιμένουμε με χαρά.